Kürtleri PKK değil korucular temsil ediyor

Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik korucuları, devletin diğer güvenlik güçleriyle koordineli çalışarak PKK’ya darbe vurmakla kalmıyor, PKK ve HDP’nin, “Devlet Kürtlere hakaret ediyor” algısını çürüterek psikolojik olarak da ter?

SİYASET 15.11.2019 14:35:04 0
Kürtleri PKK değil korucular temsil ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik korucuları, devletin diğer güvenlik güçleriyle koordineli çalışarak PKK’ya darbe vurmakla kalmıyor, PKK ve HDP’nin, “Devlet Kürtlere hakaret ediyor” algısını çürüterek psikolojik olarak da terör örgütü PKK ve HDP’ye ağır darbeler vurmaya devam ediyor.

“Psikolojik mücadele de verdik”

Kürtlerin yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, güvenlik korucularının Kürtler üzerinden algı oluşturmaya çalışanlarla psikolojik mücadele verdiğini vurgulayan Şanlıurfa Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, “Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırdaki terör koridorunu yok etmek ve Suriyeli göçmenlere güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda bizler güvenlik korucuları olarak, Suriye sınırında hazır bekledik. Terörün ülkemizden defolması için, sınırlarımızdan uzaklaşması için gereken neyse yapmaya hazırız. Görevimiz de o. Barış Pınarı Harekatı sırasında çeşitli yalanlarla Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya çalışan odaklarla da psikolojik mücadele verdik. Kürtler üzerinden algı yaparak, terörle mücadeleyi karalamaya çalışanlara asla fırsat vermedik, vermeyiz de. Mücadelemize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

HDP/PKK kardeşliğimizi bozamayacak!

Koyuncu şöyle devam etti: “Bizler bu bölgelerde açık bir şekilde görüyoruz; terör örgütü PKK, Kürtlerin temsilcisi değildir. Buradaki Kürtler bizleriz, buradaki Kürtlerin temsilcisi de biziz. Bizler bayrağımıza, devletimize sadığız. Bayrağımızı savunmaya devam edeceğiz. Biz her zaman sınırda hazır bekliyoruz. Askerimize destek vermek boynumuzun borcudur. Kürt ile Türk’ü karşı karşıya getirmeye çalışanlara, en büyük dersi bu bölgedeki güvenlik korucuları vermiştir. Ne HDP, ne de terör örgütü PKK Kürtlerin temsilcisi olamaz. Vatanımız için, birliğimiz için mücadele eden Kürt kardeşlerimiz var, TSK’da da sayamayacağımız kadar Kürt kardeşlerimiz var. Bu kardeşliğimizi gölgelemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Onlarla da, onların ipini tutanlarla da mücadelemiz sürecek.”

Kürtleri PKK değil korucular temsil ediyor