Kültür ve Sanat Yarışmaları Bölge Finali sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmalarının 5. etabı olan Doğu Anadolu Bölge Finali Yarışmalarının Bilgi Yarışması, Türk Müziği, Şiir Yarı?

SİYASET 17.04.2019 17:21:18 0
Kültür ve Sanat Yarışmaları Bölge Finali sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof.Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finali yarışmalarına, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eravcı, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Ahmet Uzak, Daire Başkanı Osman Çetiner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kurum amirleri, il içinden ve il dışından gelen çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.


           Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kültür ve sanat alanında 4 farklı kategoride Malatya, Ardahan, Bingöl, Kars, Bitlis, Iğdır, Muş, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Hakkâri, Tunceli, Van ve Ağrı'dan gelen gençlerin katılımı ile 13-16 Nisan 2019 tarihleri arasında yapıldı.


          Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finali yarışmalarında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması yapan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eravcı yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''Gençlerimizin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışmalar; öncelikle il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere toplam 3 aşamada gerçekleştiriliyor. Bugün Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonluğunda 14 ilimizin katılım sağladığı Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finali yarışmalarını gerçekleştireceğiz inşallah.


         Bilgi yarışmalarında, katılımcılara Genel Kültür, Sayısal Mantık, Vatandaşlık, Anayasa Bilgisi, Tarih, Coğrafya, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik ve Spor Kültürü alanlarında 15 soru yöneltildi.
İl ve grup final yarışmalarında gençlerimizin performanslarını alanında uzman kişilerin oluşturduğu jüriler değerlendirirken, Türkiye finallerinde ise; ünlülerden oluşan jürilerimiz değerlendirecek. İl yarışmasında birinci olanlar, grup finaline, gruplarda birinci olanlar da Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmış olacaklardır. Türkiye birincileri ise, yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecek. Yarışmalara katılan bütün öğrencilerimize şimdiden katılacakları bölge ve Türkiye finallerinde başarılar diliyorum.'' Şeklinde konuştu.


          Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, ülkemiz geneli dört farklı bölgede yapılan bugün ise ilimizde; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonluğunu yaptığı, Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finali Yarışmalarını en güzel şekilde tamamlayacağız inşallah. İnanıyoruz ki; Gençlerimiz şiir, tiyatro, bilgi ve müzik kategorilerinde birbirleriyle kıyasıya yarışarak kendi hünerlerini juri üyelerimize en güzel şekilde sergileyerek birinci olmak için mücadele edeceklerdir.
Şimdiden gruplarında birinci olarak kendi illerini; Türkiye finallerinde temsil edecek olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, bu organizasyonun ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçen başta; Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi


         Yapılan yarışmalar sonucunda 18-23 yaş kategorisi Solo Kız Türk Müziği Ses Yarışmasında “Anam Ağlar” adlı eseriyle Van İpekyolu Gençlik Merkezi öğrencisi Ümmügülsüm Hasar Birinci olurken, “Başına Döndüğüm Kurban Olduğum” adlı eseriyle Kars Gençlik Merkezi öğrencisi Nurcan Yıldız ikinci, “Bir Nigah Et Kahrile” adlı eseriyle Erzincan Gençlik Merkezi öğrencisi Kevser Barut ise üçüncü oldu.


                 Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları, Doğu Anadolu Bölge Final Yarışmaları’nın Bilgi Yarışması, Türk Müziği, Şiir ve Tiyatro kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eravcı, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Ahmet Uzak, Daire Başkanı Osman Çetiner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Merkezleri Müdürleri ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 Vanlı öğrenciler; 18-23 Yaş Kategorisi Solo Erkek Türk Müziği Yarışmasında 1 ikincilik, 24-29 Yaş Solo Kız ve Erkek Kategorisinde ise 2 üçüncülük elde etti.