_Kültür turlarında artış var

Van Otelciler Derneği (VANODER) Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, Van’da, son yıllarda kültür turlarında artış yaşandığını, bugünlerde İran’dan gerçekleşen girişlerin de bu çerçevede olduğunu söyledi.

SİYASET 25.07.2019 10:34:14 0
_Kültür turlarında artış var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, hem iç, hem dış turizm açısından yaşanan sorunlarla ilgili olarak son dönemlerde umut verici gelişmeler yaşanıyor.
Kent merkezinde, ilçelerde ve tarihi-doğal değerlerin bulunduğu alanlarda göze çarpan turist yoğunluğu da bu umudu güçlendiriyor.

SON 3-4 AY ARTTI
Turizm alanında iş yapan esnaf da bu konuda umutlu konuşuyor.
Gazetemize açıklamalarda bulunan VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, geçen yıla nazaran turlarda artış olduğunu söyledi.
Yeşilağaç, “Bu artışın son 3-4 aydır bariz bir şekilde görüldüğünü” ifade etti.

KÜLTÜR TURLARI
Artışın iç pazarın yanı sıra dış pazarlarda da yaşandığını ve bunların daha çok kültür turları şeklinde olduğunu belirten Yeşilağaç, “Son 3 -4 aydır hem İran pazarı, hem Irak pazarı, hem Ermenistan pazarı, hem de iç kültür turlarında ciddi bir artış var. Geçen seneye nazaran bu artışın yüzde 30-40 olduğunu söyleyebilirim. Bu da bizi çok sevindiriyor.” diye konuştu.

İRAN’DAKİ GİRİŞLER
Bugünlerde çok sayıda İran vatandaşının ülkelerinde herhangi bir tatil uygulaması olmadan Van’ı ziyaret ettiğine dikkat çeken Yeşilağaç, bunu da Van’a yönelik kültür turlarının giderek normalleşeceğinin işareti olarak gördüklerini anlattı. 

UÇAK MESELESİ
Yeşilağaç, turizm açısından sıkıntı oluşturan Van’daki uçak ve yüksek bilet fiyatları konusuna da dikkat çekti ve bunun turizme olumsuz yansıdığını ifade etti.
Bu sorunun giderilmesi durumunda turizmin daha da canlanacağını söyleyen Yeşilağaç, “Bunun yanında uçaklara da bir çözüm gelmiş olsaydı, ciddi artış olacaktı. Dileğimiz bu sorunun da kısa sürede çözülmesidir” dedi.

“ESNAF NEFES ALIYOR”
Kente gelen turist sayısı arttıkça bunun kent ekonomisine yansıdığını anlatan Yeşilağaç, bunun gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi.
Turizm akanında çok çalışılması ve farklı etkinliklerin düzenlemesi gereğine de işaret eden Yeşilağaç, şunları kaydetti:
“Van esnafı az da olsa nefes alıyor bu durumda. Yeterli mi, tabi ki değil! Van’ı turizm merkezi yapmamız, çok çalışmamız lazım. Kongre, konferans, festival, sergi gibi etkinlikleri Van’a getirmemiz lazım. Böyle yapmalıyız ki 12 ayın hiç değilse 7-8 ayı dolu geçsin. Tabi ki bir de biz Van olarak bazen, ayağımıza sıkıyoruz! Ama umarım geç olmadan bu tür yanlışlıklardan döneriz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: