_Krediler can suyu oldu

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Halk Bankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu’nun kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, kooperatif olarak esnafa kullandırdıkları kredi

SİYASET 4.04.2019 19:04:19 0
_Krediler can suyu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Halk Bankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu, Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’ı ziyaret ederek esnaf kredileri hakkında fikir alış verişinde bulundu.
Halk Bankası Diyarbakır Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu, S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan’ı ziyaret etti.  


           Baytaşoğlu’nun ziyaretine Halk Bankası kazım Karabekir Şube Müdürü Fetullah Kaya, Halk Bankası Van Merkez Şube Müdürü Suat Gülbahar, Halk Bankası Tuşba Şube Müdürü Abdulkerim Kayhan da eşlik etti.  Ziyarette esnaf kredileri ilgili fikir alış verişi gündeme geldi. Ekonomideki daralma döneminde bile esnafın yanında olduklarını ifade eden Bölge Koordinatörü Baytaşoğlu, bölgede ekonominin mihenk taşı olan esnafı güçlendirmek için bir dizi adım attıklarını ve bunun devamının da geleceğini aktardı.


        ESNAFA CAN SUYU VERİYOR
Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin kurulduğu gönden bu yana kapılarının her zaman esnafa açık olduğunu ifade eden Başkan Alpaslan, Halk Bankası üzerinden kullandırdıkları krediler, toplumun bel kemiğini oluşturan esnafı bir nebze de olsa rahatlattığını vurgulayan Faruk Alpaslan, "Esnafa yönelik yapılan küçük dokunuşların kent ekonomisindeki ticari sirkülasyona büyük katkı sağlıyor.. 2015 yılından bu yana 4 yıllık sürede esnaf ve sanatkârlara toplam 57 milyon 344 bin lira kredi kullandırdık" diyerek kredilendirme işlemlerinde verdikleri destek ve ziyaretten dolayı Baytaşoğlu ve beraberindeki konuklara teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi