Köprülü kavşak açıldı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi 2018 yılında yapılan, çalışmalarına ise bu yıl başlanan SBÜ Van Bölge ve Araştırma Hastanesi önündeki köprülü kavşak tamamlanarak, Cumhuriyet'in 96. yılında, düzenlenen

SİYASET 29.10.2019 21:42:00 0
Köprülü kavşak açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılmasına rağmen, çalışmalara başlanamayan fakat bu yıl ilk kazmanın vurulması ile birlikte işlerin hızlı bir şekilde ilerlediği köprülü kavşak tamamlanarak ulaşıma açıldı. Hastaneden dolayı yoğun trafiğin yaşandığı bölgede, köprülü kavşağın hizmete açılması ile trafik yoğunluğunun da azalması bekleniyor.

Bir süre önce Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ve geçen hafta tamamlanan Hastane Kavşağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Ferhat Atar, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR

Açılışta bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti.

Kavşağın belli bir rahatlamaya yol açacağını ancak Van trafiğinin daha da rahatlaması için çevre yolunun devreye girmesi gerektiğini belirten Vali Bilmez, şunları söyledi:

“Yüklenicimiz işini zamanında bitirdi, bunun için teşekkür ediyoruz. Hastane girişi de rahatladı. İnşallah şehri daha da rahatlatacak.”

ÇEVRE YOLU FAKTÖRÜ

Köprülü kavşağın, kısmen trafiği rahatlatacağını ancak bunun yetmeyeceğini vurgulayan Vali Bilmez; “Tabi kentin rahatlaması için bu yetmeyecek, çevre yolunun bir an önce devreye girmesi lazım. Bildiğiniz gibi çevre yolu 2017 yılında ihale edildi. Ama 18 uygulaması yapıldığı için insanlarımızın belki de haklı olarak açtığı davalarla bu yolu geciktirdiler. Vatandaşlarımızın yaptıkları imar talepleri de büyük oranda karşılandı. İmar planı bitti, parselasyon da önümüzdeki hafta ikinci üçüncü etap askıya çıkar. Öyle sanıyorum, süreç yılbaşına doğru biter. Hukuki problem çıkmazsa ihale edilecektir. Eğer bu yapılırsa bu kent ciddi anlamda rahatlar. Eğer ertelenirse Van birkaç yıl daha kaybedecek. Vatandaşlar hakkını arasın, ama projenin tümünü de engellemesin, Van’ı bir 6-7 yıl daha mağdur etmesin. Sokakta da 'devlet yapmıyor' diye bir algı yaratılıyor, oysa devlet 2011 yılından bu yana bu yolu yapmak istiyor ama açılan bu davalarla yaptırtmıyoruz. Van halkı, kim Van’a iyilik yaparsa takdir eder, kim kötülük yaparsa onu da unutmaz. Van halkını, esnafını, gençlerini bu konuda Van’a sahip çıkmaya davet ediyorum. Kavşağımızın da hatırlı olmasını diliyorum, yüklenici firmamıza da zamanında tamamladığı için teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşma ardından protokol, alt geçidi yaya olarak geçti, daha sonra da trafiğe açılan yoldan ilk gelen sürücülere çiçek verildi, lokum ikramı yapıldı.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: