Kış hazırlıkları başladı

Van’da bu yıl sebze fiyatlarında istenen düşüş yaşanmamasına rağmen, özellikle Van ve Edremit’teki sebze halindeki fiyatlar market ve manavlara göre daha uygun. Vatandaşlar ise uygun fiyata organik sebzelerden kasa kasa alarak, kış hazı

SİYASET 2.09.2019 10:29:46 0
Kış hazırlıkları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Kışın özellikle sebze fiyatlarının aşırı derecede pahalı olmasından dolayı vatandaşlar sebzenin ucuz olduğu Ağustos sonu ve Eylül başında sebze hallerinde alışveriş yaparak kış hazırlıklarını yapıyor.
Edremit ilçesindeki sebze haline gelen birçok vatandaş, domates, biber, patlıcan, fasulye gibi sebzelerden alarak kış için hazırlıyor.


         FİYATLAR ÇOK DAHA UYGUN…
Van’daki market ve manavlara göre sebze halinde ve tarlalarda üretim yapanların satış tezgahlarında fiyatların daha uygun olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Şehir merkezindeki manav ve marketlerde sebze fiyatları biraz daha pahalı. Bizler de özellikle piknik için ilçelere çıktığımızda yol üstünde veya sebze halinde uygun fiyata sebzeler alarak kış için hazırlıyoruz” ifadelerini kullandılar.
Van'da bazı alışveriş merkezleri ve birçok manavda, domates, salatalık, patlıcan, biber ve diğer sebzelerin pahalı olduğunu gören vatandaşlar sebze haline akın ediyor.


         Son zamanlarda Edremit ilçesinde Kocaeli Parkı'nın karşısında bulunan sebze hali vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşlar günlük sebze ve meyve ihtiyacının yanı sıra, kış için de bol bol sebze alarak çarşı merkezinde pahalı sebze satanlara nispet yapıyor. Vatandaşlar bu sayede organik sebze tüketmiş oluyor.
 Kışın uygun ve ekonomik bir fiyata sebze bulamayan vatandaş, yazın bol ve ucuz olan sebzelerden alarak, kış için depoluyor.
Sebze halinde çok sayıda sebze alarak kavanozlar veya buzdolabı poşetlerinde saklayarak kış erzakı haline getiren vatandaş, kışın pahalı fiyata sebze tüketmekten kurtulmuş oluyor.
 Satıcılar ise işlerin son zamanlarda yoğunlaştığını belirterek, "Vatandaşlar burada hem ucuz, hem doğal ve hem de organik ürünler alıyor" dediler.


               KIŞ HAZIRLIKLARI DA SÜRÜYOR
Ev kadınları yazın doğal ve ucuz sebzeleri kış için hazırlıyor. Satıcılar son günlerde ailelerin kasa kasa sebze aldığını belirterek, "Bizim özellikle hanımlarımız bu ürünleri kışın da tüketmek için bol bol alıyorlar. Doğrayıp kavanozlarda veya buzdolabı poşetlerinde kış için saklıyorlar. Kışın aynı tadı vermese de, kış mevsiminde satılan ürünlerden çok daha lezzetli ürün tüketmiş oluyorlar. Buradaki ürünlerin çoğu Edremit ve Gevaş'tan geliyor. Son yıllarda özellikle Gevaş'ta çiftçilerin toprağa daha fazla değer vermesi, bazı üreticilerin de işini severek yapması ile birlikte organik ürünlerin hasadı da arttı. Vatandaşlar açısından da büyük fayda sağlıyor. Yine Alaköy tarafından da kavunlar getiriyoruz. Bu ürünler hem doğal, hem organik. Halkımız da Edremit'teki bu sebze haline daha fazla gelmeye başladı. Bugünlerde fiyatlarda da indirimler var. Sebze halinin yanı sıra yol üstünde kurulan tezgahlarda da bu ürünler satılıyor. Onlar da kendilerince müşteri buluyor" şeklinde konuştular.


               Öte yandan son zamanlarda yoğun bir rağbet gören Gevaş Fasulyesi de vatandaşlar tarafından bol bol tüketiliyor. Vatandaşlar fasulyelerin toplandığı andan itibaren daha fazla satıldığını söyleyerek, bekleyince yaşlandığını vurguluyor.
Halkın pazarları tercih etmesindeki en önemli etkenlerden birinin fiyatların daha uygun olması olarak gösteriliyor.Van Bölge Gazetesi