Kent merkezindeki kantinler denetlendi

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, şehir merkezindeki okul kantinlerini denetledi.

SİYASET 13.09.2019 11:55:38 0
Kent merkezindeki kantinler denetlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla çocukların sağlığı için kantinlerde “Gıda ve Hijyen Denetimi” yapmaya başladı.

         Okul kantinlerine belli aralıklarla denetimlerini sürdürecek olan ekipler, kantin çalıştırma ruhsatlarını kontrol ederken, kantinlerdeki gıdaları da titizlikle inceledi. Ekipler, tüketici haklarının korunması kapsamında gıdaların ambalajlarını tek tek inceleyerek, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

         Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, denetimleri aralıklarla sürdüreceklerini ifade etti.

Çocukların sağlığı her şeyden önemli olduğunu belirten Sevinç, “Öğrencilerimizin sağlığını tehdit edecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için denetimlerimizi düzenli aralıklarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımız bu konuda bize emanet. Aksi bir durum yaşanmaması için çalışacağız. Denetimlerimizde belirlenen kriterlere uymayan esnafa gerekli işlemler uygulanacak. Uyulması gereken kurallar hakkında da kantin çalışanlarımızı bilgilendirdik. Bütün çocuklarımıza yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim” dedi