Kedi heykeli tartışma konusu oldu

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından yapımı devam eden İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap çalışmaları kapsamında sahil bölümüne yerleştirilen kedi heykeli özellikle sosyal medyada tartışma konusu oldu.

SİYASET 18.12.2018 10:17:43 0
Kedi heykeli tartışma konusu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Merkez Tuşba Belediyesi tarafından yapımı süren İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap çalışmaları devam ederken, söz konusu çalışmalar kapsamında parka bırakılan Van Kedisi ve yavru kedi heykeli özellikle sosyal medyada konuşulan konuların başında geliyor.
 İskele Sahil Rekreasyon 2. Etap çalışmaları devam ederken, İskele'den Üniversite kampusuna doğru muhteşem bir sahil meydana çıkıyor.


         Tuşba Belediyesi tarafından iki yıl önce İskele Sahil 1. Etap Rekreasyon Projesi gerçekleşmiş ve muhteşem bir alan Tuşba'ya kazandırılmıştı. Şimdi ise söz konusu projenin ikinci etap çalışmaları yapılıyor. İskele Mahallesi Van Denizi sahilindeki çalışmaları ile metruk, çöplük, bataklık ve vektörlerin adeta üreme alanları projelendirilerek özellikle sulak alanlar korunarak ekolojik dengeyi sağlanmış olacak.


         Bu arada söz konusu çalışmalar kapsamında parka Van Kedisi ve yavru kedi heykeli dikilirken, söz konusu heykellerin Van Kedisi'ni andırmadığı yönünde bir tartışma başlatıldı.
Vatandaşlar Van Kedisi fotoğraflarını atarak, heykelin özellikle göz bölümünün düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyor. Tuşba Belediyesi yetkililerinden ise henüz bir açıklama gelmedi.