Kayhan Türkmenoğlu, "Bir suçlu varsa o da HDP’dir"

YSK’nın KHK nedeniyle aldığı kararın HDP tarafından manipüle etmeye çalışıldığını belirten Türkmenoğlu, “Bir suçlu varsa o da kendileridir” dedi

SİYASET 6.05.2019 13:50:16 0
Kayhan Türkmenoğlu, "Bir suçlu varsa o da HDP’dir"
Tarih: 01.01.0001 00:00

YSK’nın KHK nedeniyle aldığı kararın HDP tarafından manipüle etmeye çalışıldığını belirten Türkmenoğlu, “Bir suçlu varsa o da kendileridir” dedi

AK Parti Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan İl BaşkanıKayhanTürkmenoğlu, KHK nedeniyle mazbataları kendilerine verilmeyen HDP adaylar için kendilerine yönelik yapılan  suçlamaların tamamen çarpıtmaya ve manipüle etmeye yönelik olduğunu söyledi. Türkmenoğlu, “Özelikle HDP, KHK’lıları aday gösterip gösterilmemesi konusunda uzun uzun tartıştığı bir gerçektir. Seçilmeleri halinde mazbatalarının verilmeyeceğini onlar da biliyordu. KHK'lıları mazbata verilmeyeceğini bilerek aday göstermek, halka hizmet etmek yerine manipülasyon yapmak istediklerini ortaya koyuyor. Ancak, YSK kararı ardında Erdemit, Tuşba ve Çaldıran İlçelerinde daha önce KHK kararıyla ihraç edilmeleri sebebiyle mazbataları kendilerine tebliğ edilmeyen HDP adayları, partimize ve adaylarımıza yönelik suçlamalar tamamen çarpıtmaya ve karalamaya yöneliktir” dedi.

HDP MANİPÜLASYON YAPIYOR
“Önce KHK ile ihraç edilenleri oraya aday yapan arkadaşlar kendilerini sorgulasınlar” diyen Türkmenoğlu, bunun suçlusunun AK Parti olmadığını, asıl suçlunun HDP olduğunu vurguladı. Türkmenoğlu, “İçlerinde yok muydu önemli kişiler, onlara öncelik verselerdi. Bile bile yapılan bu durum manipülasyondur” şeklinde konuştu. 

‘HUKUKA LEKE GETİRMESİNLER’’
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasal hukuk devleti olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, “Hukukun üstünlüğüne kimse leke getirmesin.  Biz hukuk çerçevesi içerisinde verilen her türlü görevi yerine getirmeye talibiz. Ben başkanlarıma şunu söylüyorum kendi içlerinin muhasebesini tutsunlar. Bıraksınlar başkalarını. Bir suçlu varsa o da kendileridir. Bu suçu başkasını üstüne atmasınlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi