Karamollaoğlu: Van Kapıköy’ün kapalı olması ticareti öldürdü

Van’ın İran’a açılan sınır kapısı olan Kapıköy’ün Mart ayından bu yana kapalı olması ülkedeki birçok siyasetçinin de dikkatini çekiyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu konuya dikkat çekerek, kapının k

SİYASET 5.02.2021 11:50:13 0
Karamollaoğlu: Van Kapıköy’ün kapalı olması ticareti öldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan’ın Van’ın sorunlarını ilettiği Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında bu sorunları gündeme taşıdı. Özellikle Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasını gündeme getiren Karamollaoğlu, Van esnafının zor durumda olduğunu ifade etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gerekli tedbirler alınarak Kapıköy Sınır Kapısı’nda bir an evvel yolcu giriş çıkışlarının başlatılmasının gerekli olduğu çağrısında bulundu. Van’ın daha önce Doğu Anadolu’da Turizm’den en çok faydalanan iller arasında geldiğini belirten Karamollaoğlu, 2019 yılı Mart ayından bu yana Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasından kaynaklı esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Karamollaoğlu gerekli tedbirler alınarak, kapının biran önce açılmasını istedi.

“VAN’DA TURİZM KAYNAKLI TİCARİ HAYAT SEKTEYE UĞRAMIŞ DURUMDADIR”

Haftalık basın toplantısında Van Kapıköy Sınır Kapısı’na dikkat çeken Karamollaoğlu, “Bu noktada bir probleme daha dikkatlerinizi çekmek istiyorum; Geçen hafta Van’dan arkadaşlarımız geldi özellikle durumlarını anlattılar. Van Doğu Anadolu’da Turizm’den en çok faydalanan iller arasında geliyordu.illerimizde turizm özel muameleye tabi, İstanbul’da turistler serbestçe gezebiliyor. Van’da turizm kaynaklı ticari hayat sekteye uğramış durumdadır. Hükümet ülke genelinde turizme öncelik tanırken burada kolaylık sağlamaması tutarsızlıktır. Gerekli tedbirler alınarak bir an evvel yolcu giriş çıkışlarının başlatılmasının gerekli olduğu çağrısını yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.