Karabıyık’tan, STK ve odalara ziyaret…

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, kentteki sivil toplum kuruluşları ve odaları ziyaret etti.

SİYASET 10.12.2020 10:51:57 0
Karabıyık’tan, STK ve odalara ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve il yönetimi, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası, Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar ve Giyim Sanatkârlar Odası, Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu Başkanlığı, Küçük Marangozlar Sitesi, Eski Marangozlar Sitesi ve Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’nı ziyaret ederek, pandemi sürecinde yaşanan genel sorunlar hakkında bilgiler aldı.

   Başkan Karabıyık ziyaretler kapsamında yaptığı açıklamada; “Gelecek Partisi olarak,  İlimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda başkanlarımızı ziyaret ederek pandemi sürecinde yaşanan sorunları ve sıkıntıları dinledik. Esnafımız ekonomik olarak zor durumda birçok iş yeri kapalı açık olanlar da siftah etmeden dükkânını kapatıyor. Dolar, altın Euro almış başını gidiyor faizler yükseldikçe yükseliyor. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor, bundan daha vahim bir durum var mıdır? Esnafın hemen hemen hepsi birinci dalgada ciddi sorunlar yaşadı ve borcu borç ile kapatmaya çalıştı, birçoğuna o an cazip gelen kredilerin ödemeleri başladı ve şuan tekrar iş yapamaz haldeler yine kepenkler kapatıldı ve yasaklar başladı. Bu insanlar bu ödemeleri nasıl yapacak bunu düşünmek lazım. Yaptığımız görüşmeler kapsamında esnaflarımızın birçok talebi var fakat en önemlilerini birkaç başlık halinde toparlarsak; Bankalardan kullanılan kredilerin vade farkı ödenmeksizin en az 6 ay veya 1 yıl ertelenmesi aynı şekilde SGK ve Vergi ödemelerinin de faiz işlemeden ertelenmesi. %95 kiracı olan esnafa devletten hibe şeklinde destek verilmesi. Hatta bu konu ile ilgili özellikle mülkiyeti Belediyeye ait olan dükkanlardan pandemi sürecinde en az 6 ay kira alınmaması olabilir. Hatta bu mülk sahiplerine de örnek olur ve onlarda bir nevi esnafa destek sağlamış olurlar” ifadelerini kullandı.

    Pandemi tedbirleri kapsamında önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı ziyaretlerinin devam edeceğini anlatan Karabıyık, her kesime ulaşmaya çalışacaklarını belirtti.