İYİ PARTİ BÖLGE VE VAN'DA İŞSİZLİĞİ ELE ALDI!

İYİ PARTİ VAN EDREMİT İLÇE BAŞKANI SERKAN FİDAN BÖLGEDEKİ İŞSİZLİK SORUNU HAKKINDA KONUŞTU

SİYASET 13.02.2021 11:19:26 0
İYİ PARTİ BÖLGE VE VAN'DA İŞSİZLİĞİ ELE ALDI!
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Ülke genelinde işsizlik problemi çığ gibi büyürken, İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Serkan Fidan, Ülkemizde ki işsizlik problemlerinin artık çözülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK) verilerine göre Van’da (2019) İşsizlik oranları Van alt bölgesi 25.9 olarak belirlendi, ancak sokağa indiğimiz zaman bu verilerin gerçeği yansıtmadığını, sokaktaki işsizliğin, pandeminin etkisiyle %35 ler civarına dayandığını, özellikle gençlerin çok büyük bir kısmının işsiz olduğuna değindi. Bir an önce çalışılacak İstihdam alanları oluşturulmalı. İş potansiyellerine sahip insanlar, enerji ve bilgi birikimlerini piyasaya yansıtamıyorlar çünkü, yansıtabilecekleri istihdam alanı yok. İşsizlikten dolayı vatandaşlar bulundukları mevkiden göç edip, büyük kentlere gidiyorlar. Pandemi süreci bizleri bu kadar yoğun etkilerken, Vatandaşlarımızın işsiz oluşu, Ailelerini geçindiremediklerini görmemiz bizi oldukça fazla üzüyor, sözlerini kullandı.

HER İKİ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ!

 

Türkiye’nin en büyük genç nüfusundan birine sahip olan Van’da, gençlerin İşsizliği hakkında konuşan Serkan Fidan; Van’da her iki gençten bir tanesi işsiz ve iş olmadığı için çalışamıyorlar. Gelecek ile ilgili tedirginlik yaşadıklarının farkındayız. İşsizlik nedeniyle sürekli cadde de, verimsiz olabilecek konumlarda bulunmalarını istemiyoruz. Dünya üzerinde kabul gören genç tanımının yaş aralığı 15-24 olarak biliniyor ve Van’da 25 yaş altı nüfus oranı toplam nüfusun %60’ını oluşturmaktadır. Bu kadar fazla bir orana sahip gençlerimizin işsiz oluşu, Van’ın ilerleme kayıt edememesini de kapsamaktadır. Van’da yaşayan gençlerimiz işsizlik nedeni ile Batı illerine göç ediyor. Bu olay da vatandaşlarımızın ailesini etkilediği gibi, yaşadığımız Şehirin gelişmesinide etkiliyor. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren gençlerimiz, hak ettikleri ücreti alamadıklarını belirtiyorlar. Hak ettikleri ücreti alamadıkları gibi, iş bulamayan gençlerimiz de iş bulma umuduyla Batı illerine göç ediyorlar, geriye kalan gençler ise işsizlik ile büyük sıkıntılar yaşıyor. Kentimiz diğer Doğu illerine nazaran daha iyi durumdayken, iş bulma konusunda hala zor olunan bir Kent olarak tanımlanıyor, ifadelerini kullandı.

İŞSİZ GENÇLER İŞKUR UMUDUYLA BEKLİYORLAR! 

İYİ Parti Edremit ilçe Başkanı Serkan fidan, Kurumlarda iş bulabilmek için İŞKUR’un kapısında yatıp kalkan gençlerimiz var. İŞKUR’un kapısını çalmakla büyük zaman harcayan gençler iş bulamayınca da hayatlarının en verimli dönemini zaman öldürerek geçiriyor. Bu şekilde olmasını tasdik etmediğimiz gibi, rahatsız olduğumuzuda dile getirmek isterim. Gençlerimiz çalışmalı, onlar için istihdam alanları kurulmalı. İŞKUR’un verilerine bakarsak 2021 yılında Türkiye için, 95.228 işe yerleştirilme sayısı verilmiş. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye’de İstihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik hizmetlerinini yürütmek üzere kurulmuş İŞKUR’un, Van’da istihdam alanları yetersiz kalmakta. Gençlerimiz günü iş arayarak bitirmekte, dedi.   

İSTİHDAM OLUŞTURULMALI, İŞSİZLİK AZALMALI!

 

 Serkan Fidan; Genç kesimin yoğun olarak yaşadığı Van’ımızda işsiz gençlerimizin psikolojik çöküntü yaşadıklarını söyleyebilirim. Gelecek ile tedirginlik yaşayan gençlerimizin rahata kavuşma, iş olanaklarıyla kendilerini geliştirme ve kendi ayakları üzerinde durma zamanı geldi, geçiyor. Gençlerimizin,  çalışabilecekleri, ailelerine destek sunabilecekleri, kendi geçimlerini sağlayabilecekleri iş istihdamları olmalıdır. Her genç şuan para kazanmak istiyor, evlenmek isteyenler var, kimi iyi bir yaşam standardı elde etmek istiyor. İşsizlikten kaynaklı bu istekleri gerçekleştiremeyen genç kesimimiz dolayısıyla bunalıma giriyor. Gençlerimizi bu psikolojiden çıkarmamız gerekiyor. İş olanakları sunulursa şayet Van olarak da güzel yerlere geleceğimizi belirtmek isterim. Bir çok yeteneği olan gençlerimiz var, eminim ki işini çok iyi yapabilecekken işsizlikten dolayı şuan iş aramakla meşguller. Kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için, ilerleyebilmemiz, emin adımlar atabilmemiz için, işsizlik sorununun azalmasını istiyorum, sözlerini kullandı.