İstanbul Sözleşmesi'nde o isim görevden alındı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “İmzalanması yanlıştı”, “Nasıl imzalanmışsa, usulü yerine getirilerek çıkılır” sözlerinin ardından alevlenen tartışmada dikkat çekici bir görev

SİYASET 15.07.2020 20:39:54 0
İstanbul Sözleşmesi'nde o isim görevden alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “İmzalanması yanlıştı”, “Nasıl imzalanmışsa, usulü yerine getirilerek çıkılır” sözlerinin ardından alevlenen tartışmada dikkat çekici bir görev değişimi yaşandı. İstanbul Sözleşmesi’nin izlenmesi için bünyesinde bir alt komisyon da kurulan Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun (KEFEK) başkanı değişti.

“9 yılda ne değişti? 9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi? Bu kadar suç ve suçlunun olduğu bir yerde her şeyin suçlusu bir sözleşmeymiş gibi algılamak ve algılatmak hangi oyunun/algının ürünü?” diyen KEFEK Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın’ın görevi değiştirildi.

Kalsın, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi olurken, KEFEK başkanlığına AK Parti Edirne Milletvekili, daha önce Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcülüğü görevi yapan ekonomist Fatma Aksal’ın getirileceği öğrenildi.