İşitme engelli STK’lar Van’da bir araya geldi

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 15 İşitme Engelli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisin eğitim için Van’da bir araya getirdi.

SİYASET 20.10.2020 13:31:58 0
İşitme engelli STK’lar Van’da bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve Engelliler Konfederasyonun yürüttüğü, Engelli Örgütlerinin Savunuculuk Kapasitesi ve Karar Süreçlerine Katılımlarının Güçlendirilmesi Alt Hibe Desteği kapsamında;"İşaret dilinde Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi Projesi" çerçevesinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 15 İşitme Engelli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, Van'da bir araya geldi.

   AB DESTEKLİ PROJE
    Avrupa Birliği desteği ile Engelliler Konfederasyonu “Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır: Türkiye Engelliler Meclisine Doğru” Projesi kapsamındaki Alt Hibe desteği ile yapılan eğitim İpekyolu Gençlik Merkezinde düzenlendi. Proje yetkilisi Aydın Türk ve Proje koordinatörü Selma Bal eğitimdeki amaca değindi.

     İşitme engelliler alanında faaliyetler yürüten STK'ların, yasal haklar konusunda bilgilenmek ve hak arama yollarını bilmek, örgütlerin savunuculuk kapasitelerini arttırmak olduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada, "2 gün süren eğitimde işlenen konularla ilgili bilgiler anlatılarak, İşitme engelli STK’LARIN hak temelli yaklaşım ve savunuculuk kapasitelerini güçlendirmek amaçlı, karar alma süreçlerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verildi. Bu konudaki sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit edildi. Ayrıca işitme engellilerin özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan iletişimsizlik ve erişilebilirlik konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Yaşadıkları sorunları çözüme ulaştırmak için alanından uzman eğitmen tarafından tavsiyelerde bulunuldu. Eğitimden sonra Van Müzesi ve kalesini merak eden temsilciler için bir gezi düzenlendi. Eğitimin Van’da yapılmasının da kent için ayrı bir önemi var. Farklı illerden gelen temsilcilerin Van'ın güzelliklerini görmesinin de pozitif katkısı oldu" denildi.