Isıtmalı durak Van'a uğramadı

Toplu taşıma araçları kullanan vatandaşın en büyük sıkıntısı soğuk ve karlı havalarda duraklarda otobüs beklemesi.

SİYASET 30.01.2019 11:16:24 0
Isıtmalı durak Van'a uğramadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toplu taşıma araçları kullanan vatandaşın en büyük sıkıntısı soğuk ve karlı havalarda duraklarda otobüs beklemesi. Soğuk havaların etkili olduğu Van’da, kent merkezinde henüz ısıtmalı durak kurulmadı. Vatandaş ısıtmalı duraklar için yetkililere seslendi.

Kış aylarının sert geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde vatandaş için ısıtmalı otobüs durağı yapılırken, bu duraklar Van’a yapılmadı. Van ilinin birçok ilçesinde ısıtmalı durak yapılmasına rağmen kent merkezine bu duraklar uğramadı. Kar ve soğuk havaların etkili olduğu kentte duraklarda bekleyen vatandaş soğuk duraklarda sorun yaşıyor. Yaşanan soğuk hava kar şartlarından dolayı gazetemize tepkilerini dile getiren vatandaş, durakların Van’da hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Gazetemize konuşan Zahir Sezen, “Burada araç bekliyoruz. Gelip bu soğuk havada dakikalarca araç beklediğimiz oluyor. Van kış aylarında çok soğuk eksi 30 dereceleri görüyoruz. Diğer illere yapıldığı gibi Van’a da ısıtmalı duraklar yapılsın.” İfadelerini kullandı.


 

GELEN: ISITMALI DURAK İSTİYORUZ

Saatlerce soğuk havada minibüs beklediklerini ifade eden İsa Gelen şunları söyledi: “Bu yaşlı halimle burada dakikalar, bazen de saatlerce araç bekliyoruz. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Soğuk bir ilde yaşıyoruz. Bu şekilde araç beklerken soğuktan donuyoruz. Birçok il ve ilçede belediyeler tarafından ısıtmalı duraklar faaliyete girmiş. Buradan valimize ve belediye başkanımıza sesleniyoruz. Isıtmalı duraklar yapsınlar. Kendi arabamız yok, işimiz bitince binip gidelim. Bizim gibi birçok insan var bu durumda. Bizde ısıtmalı duraklar istiyoruz.”

“DİĞER İLLER GİBİ VAN İÇİNDE YAPILSIN”

Zahit Sezen isimli vatandaş da, “Burada araç bekliyoruz. Gelip bu soğuk havada dakikalarca araç beklediğimiz oluyor. Van kış aylarında çok soğuk eksi 30 dereceleri görüyoruz. Diğer illere yapıldığı gibi Van’a da ısıtmalı duraklar yapılsın. Diğer illerde nasıl belediyeler vatandaşa sahip çıkıyorsa Van’da da belediye ve ilçe belediyeler vatandaşa sahip çıksın. Yetkililere sesleniyoruz. Van soğuk, diğer iller minibüs bekleyen vatandaşlar için çözümler bulmuş. Van’da ki yetkililerin de böyle güzel bir işe imza atmalarını istiyoruz.” Diye konuştu.

TÜRK: BİR HİZMET DEĞİL

Yürüme engelli Mehmet Türk duraklarda minibüs beklerken çok üşüdüklerini söyledi. Türk şöyle konuştu: “Burada minibüs beklerken çok üşüyoruz. Van soğuk bir şehir. Bugün ısıtmalı durak kurulan il ve ilçeler gibi, Van’ın merkezide soğuk. Bu çalışmanın merkezde de yapılması gerekiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, soğuk havada araç beklemek gerçekten basit değil. Belki bunu basit bir iş ve basit bir hizmet olarak görüyorlar ama bu ısıtmalı durak çalışmasını gerçekleştirmek ve faaliyete koymak büyük bir hizmet. Ben gibi tekerlikle sandalyeli insanlar için normalden daha büyük bir hizmet. Van’da Erzurum, Bayburt kadar soğuk, sadece Van’ın bir iki ilçesi, için değil geneli için ısıtmalı duraklar yapılsın.”

YENİ DOĞU GAZETESİ: AYCAN DOĞMAZ - EMRAH DEMİR