_İşçilerimiz özveriyle çalışıyor

Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mehmetşah Aslan, kendilerine üye işçilerin özveriyle çalıştığını belirterek, “Bizim sendikaya üye olup da Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te özellikle karla mücadelede özveriyle çalışan işçi

SİYASET 30.01.2019 10:53:21 0
_İşçilerimiz özveriyle çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mehmetşah Aslan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç’un kendisini ziyaretinde, sendika çalışmaları ve üyelerin yapmış olduğu zorlu mücadelelerle ilgili bilgiler aktardı.


           “17 TEMMUZ’DAN BERİ GÖREVİMİ SÜRDÜRÜYORUM”
Kendisini tanıtmasını istediğimiz Başkan Aslan, 1984 yılında Bitlis Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde işçi olarak işe başladığını belirterek, “1989’da Türkiye Yol İş Sendikasıyla tanıştım. iş yerinde temsilci olarak göreve başladım 2002 yılında aday oldum ve kazandım. Daha sonra Yol İş Sendikası Van 2  Nolu Şube’de Teşkilatlandırma sekreteri olarak görev aldım. 2002 yılında şube genel sekreteri olarak göreve başladım. 17.07.2018 yılında Genel kurulda şube başkanlığına aday oldum ve şeçildim. O tarihten itibaren Şube Başkanı olarak görev yapmaktayım” dedi.


        Şubenin faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Mehmetşah Aslan, “Bizim şube faaliyetlerimiz içerisinde Van Bölge Hastanesi, Hakkâri İl Özel idaresi, Muş İl Özel İdaresi ve Bitlis İl Özel İdaresi olarak iş faaliyet içerisinde bulunmaktayız. Oradaki iş yerlerimizde işçilerimizin hak hukuklarını korumaya devam ediyoru” dedi.


          “İŞÇİLERİMİZ BÜYÜK BİR FEDAKÂRLIK GÖSTEREREK ÇALIŞIYOR”
Bitlis’te 135 işçi üyelerinin olduğunu belirten Aslan “70 kişiye yakın da taşaron  işçimiz var. Hakkari’de de 70 tane taşeronumuz var, 106 kişi eski işçilerimiz var. 146 tane de Muş İl Özel idaresinde çalışan arkadaşlarımız var, 45 tanede taşeron çalışan arkadaşlarımız var. Bu sene hava şartları çok şiddetli. Bitlis, Muş, Hakkari, illerinde aşırı bir kar yağdı. Van’da ne kadar da çok da fazla kar düşmese de, Bitlis’te, Hakkari’de ve Muş’ta 2 metreye yakın kar düşmüştür. Arkadaşlarımız gece gündüz kendi mesai saatlerini bir tarafa bırakarak öz veriyle çalışmaktadır. Bugüne kadar da güzel bir çalışma yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Yaz mevsiminde de kendilerine üye işçilerin farklı hizmetlerde çalıştığını belirten Mehmetşah Aslan, “Yazın ise yol yapımı değil de bakım kanalizasyon şeklinde hizmetlerimiz devam etmektedir. Şunu da belirtmek istiyorum Van’da daha önceden İl Özel İdaresi vardı. Büyükşehir yasası ile birlikte Belediyeye devredildi. Belediye de bu arkadaşlarımız hem hizmetlerinden eksik kaldılar, hem de hemen hemen çoğu emekli oldular. Hizmetleri boşa çıktı ve halen de Van’da o özlemi taşımaktayız Van’da o eski hizmeti vereceklerini inanmıyorum” dedi.


         Şuanda taşeronlarla birlikte 740 mevcut üyemiz var. Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği zaman 550-600’e yakın otomatik olarak oraya geçtiler. O eksiliği yaşıyoruz. Şu anda telafi olarak Van Bölge Hastanesi var. 106 tane üyemiz var. Onlara da hizmet noktasında hak hukuk açısından çalışmalarımız devam ediyor. Van Büyükşehir de yok, sadece Bölge hastanesinde üyelerimiz var” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aslan, “Cafer abi bizim Köy Hizmetlerinde 36 yıl emek vermiş bir isim. Kendisinin bugün bizleri ziyareti sevindiricidir. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.