İpekyolu’na buz pateni müjdesi…

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin arkasında bulunan 20 dönümlük arsanın tapusunu TOKİ’den aldıklarını ve söz konusu alana buz paten pisti ve tematik park yapacaklarını söyledi. Aslan,

SİYASET 25.06.2020 09:58:41 0
İpekyolu’na buz pateni müjdesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Aslan, Şerefiye Mahallesi’nde bulunan 20 dönüme yakın arsayı TOKİ’den aldıklarını ve bu alanda buz paten pisti ve tematik park yapacaklarını ifade etti.

   Van’a önemli bir proje daha kazandıracaklarını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin arkasında büyük bir alanımız var. Orası TOKİ’ye aitti. TOKİ’yle yaptığımız görüşmelerle 20 dönüme yakın bir alanın tapusunu aldık. Yola terkin ve parka terkin olarak aldık ve orada inşallah buz pateni pisti ve tematik bir park yapacağız. Oyuncak müzesi, ters ev, spor alanları, süs havuzları, insanların gelip fotoğraf çektirebileceği, şehri biraz daha yukarıya doğru cazip kılabilecek bir projemiz var. Buz pateni de şehrimizde bir ilk olacak. Çocuklar inşallah orada yetişip profesyonel sporcu olacaklar. Hayalimde bir hokey kulübü var. Burası kış memleketi. Niye biz bunu yapamıyoruz. İnşallah buda şehrimizde bir ilk olacak. Yakın zamanda bu projelerin ihalelerini yapacağız” diye konuştu.

Akköprü Deresi için mega proje…

   Kaymakam ve Başkan Vekili Aslan, Akköprü Deresi için de mega bir projelerinin olduğunu söyledi.

   Akköprü’yü yeniden projelendireceklerini anlatan Başkan Vekili Aslan, “Akköprü artık miadını doldurmuş. Orayı yeniden projelendiriyoruz. Oranın kanalını düzenlesek, peyzajını yapsak şehrin en güzel parkı olur. Belki dükkân bile yapabiliriz. Balıkçıları oraya indirelim balıkçı restoranları olsun. Yan tarafına sebzecileri koyalım. Köftecisi olur, kokoreççisi olur. Mevzuata ve sağlık koşullarına uygun şekilde yapılabilir. Orası için bir prensip anlaşması yaptık. O derenin yeniden projelendirilmesi halinde balık göçü için Erciş’e kadar gitmemize gerek kalmaz. Orada balık göçünü bile izleyebiliriz. Deredeki doğal suyu devam ettireceğiz. Bu da Van için önemli projelerden birisi. Orası Van için boydan boya bir vadi olur” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi:Ziya Türk