İpekyolu Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı

İpekyolu Belediyesi ilk meclis toplantısını Eş Başkan Azim Yacan başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleşen yerel seçimlerden sonra düzenlenen ilk toplantıya HDP ve Ak Parti’den seçilen meclis üyeleri katıldı.

SİYASET 22.04.2019 18:29:55 0
İpekyolu Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Belediye Meclis salonunda başlayan toplantıda İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan, yaptığı açılış konuşmasında, ilk meclis toplantısının demokratik bir geleceğe vesile olmasını diledi.

          Eş Başkan Yacan, ülkemizin barış ve demokrasiye ihtiyaç duyulan bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkemizin toplumsal barışa ihtiyacı var. Ülkemizin demokrasiye ihtiyacı var, adalete ihtiyacı var, kalkınmaya ihtiyacı var. Dünya ülkeleri içinde daha onurlu, daha başı dik bir şekilde durabileceğimiz bir duruma ihtiyacı var. Umudumuz odur ki bu seçimler ve bundan sonra ortaya çıkan irade buna bir vesile olsun. Meclisimizi bu şekilde açıyoruz. Arkadaşlar tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz” şeklinde konuştu.

         Açılış konuşmasından sonra toplantının diğer gündem maddelerine geçildi.

Yoklamanın ardından İhtisas komisyonlarının seçimi, daimi encümen seçimi ve daimi encümen ataması, görev yetkileri alınan başkanlık makamının tekrar görev yetkilerini iadesine karar verildi. Belediye bütçesinin ve kamu yararının zararına olabilecek işlem ve tasarrufların tespiti ve ilgili idari ve adli işlemlerin yapılması hususunda gerekli kararların görüşülmesi. Belediye Kanununun ilgili maddesi gereceği Belediye Başkan ve meclis üyelerinin Huzur Haklarının ödeneği hususu, görüşülen gündem maddelerinden sonra meclis toplantısına iki güne kadar ara verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi