İpekyolu Belediyesi atık yağları toplayıp işliyor

İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda Feqi-Der ile Habitat’ın proje paydaşlığını yaptığı, “Atıklar Yarınlara Umut Olsun” projesinin startı veriliyor.

SİYASET 13.07.2020 11:47:05 0
İpekyolu Belediyesi atık yağları toplayıp işliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

  İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünce yapılan açıklamada; Proje ile kullanılmış kızartmalık yağların toplanıp, satışının sağlanacağı ve bu satıştan elde edilecek gelir ile özel gereksinimli bireylerin, akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği belirtildi.

   Tüketilen yağların toplanıp işlenerek,  hem doğaya vereceği zararın önlenmesinin sağlanacağı ve hem de özel gereksinimli bireylerin umutlarının yeşertilmesinin hedeflendiği proje ile ilgili proje bileşenleri ortak bir açıklamaya imza attılar. Açıklamada; “ atık yağların toplanmasıyla su ve kaynaklarının bununla bağlantılı olarak suda yaşayan canlıların korunacağı, atık yağların ülke ekonomisine geri kazandırılacağı, kullanılmış kızartmalık yağların biyodizel üretimi ve elektrik üretiminde geri kazanılacağı, yer altı sularının kirliliğinin önlenmesinin sağlanacağı vurgusu yapıldı.

   Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Siz arayın biz alalım, aldığımız atık yağlar geri dönüşüme kazandırılarak, özel gereksinimli ihtiyaç sahiplerine; akülü ve tekerlekli sandalye olsun sloganlı paylaşımda; (0) 530 558 6765 numaralı iletişim hattı paylaşıldı” denildi.

    Açıklamanın devamında ise:  14 Temmuz-20 Temmuz 2020 tarihlerinde işletmeler, haneler ve kurumlara hazırlanan tanıtıcı broşürlerin verilerek bilgilendirmenin yapılacağı, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü ise Cumhuriyet Caddesi Kent meydanında açılacak stant ile Vanlı vatandaşlardan destek isteneceği belirtildi.