"İmralı" kavgası büyüdü: Her kafadan ayrı ses çıkıyor

Millet İttifakı'nda 'İmralı' kavgası büyüdü. Ahmet Türk ve Kılıçdaroğlu yeni açıklama yaptı. Türk, Kılıçdaroğlu'na, "Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez" ifadeleriyle seslendi. Kılıçdaro?

SİYASET 22.09.2021 10:10:16 0
"İmralı" kavgası büyüdü: Her kafadan ayrı ses çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Millet İttifakı'nda CHP ve HDP'den karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kürt sorununu çözmek için meşru organın HDP olduğunu" söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine HDP'den ilk tepkiyi Van Milletvekili Sezai Temelli verdi. Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabın İmralı olduğunu" belirtti. 

DEMİRTAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA CAN SİMİDİ

HDP yönetimi, Temelli'nin sözleriyle ilgili iki gün boyunca açıklama yapmadı. Ardından, partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından tartışmaya katıldı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına karşılık vererek, "HDP'nin irade sahibi bir aktör ve muhatap olduğunu; çözümün TBMM'de çözülmesi gerektiğini" kaydetti. 

"YAN CEBİME KOY MANTIĞI ÇÖZMEZ"

Son açıklama, partinin önde gelen ismi Ahmet Türk'ten geldi. CHP'ye seslenen Türk, yerel seçimlerde yaptıkları desteği hatırlattı ve ana muhalefet partisinin proje açıklamasını istedi. Bianet'e konuşan Türk, şunları söyledi: 

"Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, yarın için ne yapacak. Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez."

KILIÇDAROĞLU: BU YAKLAŞIMI DOĞRU BULMUYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Temelli'nin sözlerine cevap verdi. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Temelli'nin ifadelerini doğru bulmadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Var olan bütün sorunların TBMM'de uygarca tartışılarak çözülebileceğini ortak irade bulunabileceğine inanıyoruz. Sonuçta sorunlar ülkenin sorunudur, bir şahsın sorunu değil. 'Adres İmralı'dır' yaklaşımını doğru bulmuyoruz."