İL BAŞKANI DEĞIŞİRSE NE OLUR...

DOSTLAR, KİŞİLERLE UĞRAŞAN BASİT TEŞKILATLAR DEĞIL; KENTİN ORTAK SORUNLARIYLA UĞRAŞAN BİR YAPIYA SAHIP OLMAK SİZLERİN ELİNDE ...

SİYASET 25.10.2019 23:44:06 0
İL BAŞKANI DEĞIŞİRSE NE OLUR...
Tarih: 01.01.0001 00:00

İL BAŞKANI DEĞIŞİRSE NE OLUR...

   Son günlerde yapılan ilçe başkanı atamalarından sonra her ortamda konuşulan konu il başkanı değişecek mi? Kim atanacak? Bu gelirse partiyi teşkilatı toparlar, şu gelirse bence daha iyi olur.Ama en çok duyulan cümle  “ Aman gelen gideni hep arattı. Bari bu kez öyle olmasın..” Her kes kişiye endekslemiş kurtuluşu. Beyler bunda önce; Haydaroğlu, Gülaçar , Bilici ,Yaviç ,Aras ,Soğanda ve Türkmenoğlu dönemlerini yaşayan ve tanıyan insanlar olarak hiç değerlendirme yaptınız mı? Bunların hangisi Il Başkanlığı nı yapamayacak kapasitede. Birinin ikili ilişkileri bir diğerinden fazla olabilir. Ama özünde tamamı bu görevi yapabilecek ehliyet ve liyakata sahip kişiler. O halde sorun nereden kaynaklanıyor? Sorun fitne fesat ve ayrıştırma oluşturup birlik olmamaya çalışanlardan kaynaklanıyor. Durum böyle olunca atanan ve ya seçilen başkanlar katılımcı bir yapı yerine küçük cılız oluşumlarla bu işi yürütmeye çalışıyorlar.

   Bu kentin sayamayacağımız kadar çok birikmiş sorunları var. Artık bu kısır döngü çekişmelere son verelim. Onun döneminin adamı,  şunun döneminin adamı diye diye memlekette siyaset yapacak adam bırakmadınız. Yani o başkanın döneminde siyaset yaptı ona saygı duydu diye hata mi yaptı. Başkanını satması ihanet etmesi arkadan vurması mı gerekir yeni oluşumda yer bulabilmesi için. Asıl kahbece   ihanet edip başkanını partisini satanlara yer verilmemeli. Bu bir bayrak yarışıdır ve de hiç kimsenin tapulu makamı değildir. Günü geldiğinde muhakka her başkan yerini yeni arkadaşına bırakacak. Ama yeri gelmişken en çok yapılan ve de siyasî etiğe hiç bir şekilde yakışmayan bir hususu da belirtmek isterim. Göreve gelen başkanlar önceki başkanlar döneminde göreve getirilen kurum amirlerini yeterliliğine bakmadan görevden alma uğraşına giriyorlar. Hatta bazen hızlarını alamayıp normal memurlara kadar iniyorlar.

   Değerli hemşerilerim; Başkan değişir veya değişmez o genel merkezin kararı. Burada gerçek partililerin yapması gereken yürütme görevine davet beklemeksizin talip olmak. Aileler, aşiretler, parti yönetiminde aşiretin en üst düzeyindeki temsilcileriyle temsil edilmeli.. Son zamanlarda ailenin en pasif üyeleri seçilip parti yönetim listelerine dahil ediliyor. Bu konuda aile büyükleri oy grupları haksız da sayılmazlar. Kendi konumunda olan diğer insanlar bu yönetim yapısında temsilen torununu yeğenini gönderince haliyle diğer ailenin büyüğü kendini bu yapının içine dahil etmek istemiyor. Bu durum başkanlar için hem avantaj hem de dezavantaj teşkil ediyor. Avantajı nedir ? Yürütme toplantılarında kimse başkanı eleştiremiyor yada almış olduğu yanlış kararlardan dönüremiyor. Dezavantajı nedir? Seçim zamanında köylere, mahallelere, ilçelere giderken karşılığı olmayan insanların etkisiz eleman konumunda olmaları..

   Kentimiz için küslükleri unutma birlik olma günüdür. Elini gövdesini memleketi için taşın altına koyma günüdür. Kongreler öncesinde parçalanıp karşılıklı zıtlıklar oluşmadan bir araya gelinmeli. Bir başkan üzerinde uzlaşmalı . Bu başkanın çok güçlü temsiliyetten oluşan yönetim yapısı oluşturulmalı. Daha sonra kongreye sadece dostluğun pekiştiği bir formalite olarak gidilmeli. İşte o zaman bu parti yeniden herkesin temsiliyette kendini bulduğu bir yapıya donüşmüs olur..DOSTLAR,  KİŞİLERLE UĞRAŞAN BASİT TEŞKILATLAR DEĞIL; KENTİN ORTAK SORUNLARIYLA UĞRAŞAN BİR YAPIYA SAHIP OLMAK SİZLERİN ELİNDE ...