İdlib'deki saldırıya sert kınama

Van Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, İdlib’te rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırı sert bir şekilde kınandı.

SİYASET 29.02.2020 22:48:14 0
İdlib'deki saldırıya sert kınama
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında basın metnini Van Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Adem Gemici okudu.
“Suriye İdlib’te askerlerimize yapılan saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyor ve sonuna kadar ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz”diyen Gemici, ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Suriye’de 2011 den beri süren iç savaş nedeniyle dört milyonun üzerinde Suriyeli mülteciye Türkiye olarak bakmaktayız. Katil Esad ve destekçileri, kendi ülkesinin sivil vatandaşlarının yaşadığı yerleşim birimlerini bombalayarak binlerce insanın ölümüne sebep olmuş, milyonlarca insanı da yerlerinden ve yurtlarından etmiştir. Türkiye’nin de artık bir yere kadar dayanma gücü vardır.

Yaklaşık 4 milyon insanın sıkıştığı, büyük bir sivil katliamının ve mülteci akınının önüne geçmek zorunluluğu doğmuştur. Suriye’den gelen sivil vatandaşların artık kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak, hızlandırmak için Türk Silahlı kuvvetlerinin İdlib’te yaptığı kapsamlı operasyon sonrası rejim güçlerinin askerlerimize yönelik hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit edildiği, bir o kadarının da yaralanmasının üzüntüsü içerisinde kahrolduk. Katil Esad ve destekçilerini nefretle kınıyoruz. Türk silahlı kuvvetlerimizin başarılı operasyonları ile rejim güçlerine gerekli cevap verilmiş, bunun neticesinde, 2038 Rejim askeri etkisiz, 48 Tank, 29 zırhlı araç, 53 obüs, 27 askeri araç, 9 mühimmat deposu, 5 helikopter kullanılamaz hale getirilmiş ve operasyon tüm hızıyla devam etmektedir.

Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde tek ses olmalıyız. Ordumuza verilebilecek en büyük moralin, birlik ve beraberliğimizden geçtiği unutulmamalıdır. Eleştiriler ordumuza zarar verir ve askerlerimizin motivasyonunu bozar. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Şehit olan kahraman askerlerimizin öcünü alan Türk Silahlı Kuvvetlerine bundan sonraki operasyonlarında da başarılar diliyor, tekrar yeni şehitlerimizin olmaması için yüce Rabbimize dua ediyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor, ülkemizin ve tüm milletimizin başı sağ olsun diyoruz."
Basın açıklamasına Van Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Özdemir ile dernek üyeleri katıldı.

Haber: M Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: