İdlib'de şehit olan asker'ler üzerinden Kürt-Türk ırkçılığı

Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. Saldırıda ağır yaralanan askerlerimiz Cilveg Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi.

SİYASET 29.02.2020 22:23:28 0
İdlib'de şehit olan asker'ler üzerinden Kürt-Türk ırkçılığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şehit olan askerlerin isimleri belli olmaya başlarken, Sosyal medya hesapları üzerinden şehit Asker'ler üzerinden Türk-Kürt ayrımı yapanlara tepki yağdı. Elazığ depremindeki Neslişah Karavapur'dan sonra sosyal medyada yeni bir hesap ortaya çıktı ve şehitler üzerinden Türk-Kürt ırkçılığı yapmaya ve toplumu ayrıştırmaya çalışıyor.

Şehitler üzerinden Türk-Türk ırkçılığı yapanlara ise sosyal medyadan tepki yağdı.

SİBEL MENGÜ KİMDİR?

Sibel Mengü isimli hesap üzerinden sözde Türk milliyetçiliği hususunda duyarlılık yapmaya çalışılıyor. Ancak asırlardır beraber yaşayan Türk Kürt kardeşliğine zarar verme amacı taşıdığı da gözden kaçmıyor.

UMARIM HEPSİ KÜRT'TÜR

Sibel Mengu adlı hesap, 33 şehidimizle ilgili "Umarım hepsi Kürt kökenlidir. Hiç değilse içim yanmaz" yazarak sosyal medyanın en fazl tepki çekenlerinden oldu.

HESAP KAPALI GÖZÜKÜYOR

Bu isim aratıldığında söz konusu paylaşımı yapan hesabın kapatıldığı görülüyor.

BAZI TEPKİLER

"Umarım senin gibi beyinsizlere daha fazla maruz kalmayız artık ya Sibel Mengü. ! Bu ırkçılık ve faşistlikle sadece midemi bulandırıyorsun! Tiksindik ulan artık sizin gibi cahil ve ikiyüzlü yalakalardan!" " Umarım senin gibi soyu bozuk birinin soyu kurur... Sibel Mengü.. "Bir Kürdüm ama anladım senden daha çok Türküm... Midem bulandı tek kelime ile kalitesiz haysiyetsiz " Kaynak: Van Postası Gazetesi