İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “AK Parti Türkiye'de mafyayı bitirdi”

Süleyman Soylu milyonlarca insanın izlediği ve yakından takip ettiği organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında bahsettiği mafya-siyaset-medya ilişiklerine dair: “Türkiye'deki herkes bilir. AK Parti Türkiye'de mafya

SİYASET 25.05.2021 10:29:40 0
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “AK Parti Türkiye'de mafyayı bitirdi”
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HaberTürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par’ın sunduğu 'Açık ve Net Özel' programında gazetecilerin sorularını ve gündemi yorumladı.

Süleyman Soylu mafyanın bitirilmesinin kendisinin partiye katılmasından önce bile partinin hedefi olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanının ‘mafya bitirildi’ söylemleri son zamanlarda konuşulan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videoları ve iddiaları göz önüne alındığında kat edilen olumlu mesafenin yitirilmeye başlandığını gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu program esnasındaki konuşmasında, “AK Parti siyasi hayatı içerisinde 2002'ye kadar eğer varsa, 2002'deki notları çok açık bir şekilde gösterebilirse arkadaşlar. O zamanın manşetlerinde 'Türkiye'yi mafya teslim aldı' başlığı var. Türkiye mafyaya teslim oldu. Ben AK Parti'de değilim o dönem. AK Parti'nin ilk meselesi budur. Avukatlar, iş adamları ve Türkiye'deki herkes bilir. AK Parti Türkiye'de mafyayı bitirdi.

355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik. Eğer siz buna yalan derseniz ben her şeyi kabul edeceğim. Okulların önünde uyuşturucu çeteleri çocuklarımıza uyuşturucu satıyorlardı. Bonzai içen çocuklar zombi gibi her tarafta duruyorlardı. Bana İstanbul'da üç örneği göstersinler, Ankara'da göstersinler. AK Parti iktidarı dedi ki, 'Bunu yapmakla sen mükellefsin' . Ortaya konulan iradeyle bunu sağladık. Bu bir başarı mı? Bana göre başarı. Bu topyekûn bir başarı. Sadece benim başarım değil.

Gerek organize suç örgütlerinin mensupları, liderleri, gerekse bu konularda iktidarı ve siyaseti istismar etmek isteyenler yanaşırlar, kendi meşguliyet alanlarını, sivil toplum örgütlerini, iş âlemini oluşturmaya çalışırlar. Amaçları nedir? Sedat Peker'in korumaya mı ihtiyacı var? Amacı ne? Tam da bahsettiğimiz. 'Ben akademisyenleri kan banyosunda yıkayacağım'. Adam benim her şeyime küfrediyor, takipsizlikle övünüyor. Hangi partiyse, sadece AK Parti ile ilişkisi yok ki. CHP'li Gürsel Tekin'in attığı tweeti sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının birtakım yerel zafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’in önünün açılması ile ilgili konuşan Süleyman Soylu: “Ben İçişleri Bakanıyım Allah aşkına bir kadına tecavüz eden adamın önünü nasıl açabilirim” diyerek kadının karakola gittiğini ve onu (Sedat Peker'i kastederek) teşhis ettiğini belirtti.

Süleyman Soylu kameralara tutarak gösterdiği belgede Sedat Peker’in teşhis edildiğini ve bunun kayıtlara geçtiğini söyledi. 

Gazetecilerin 'Sedat Peker’in bu olayını ne zaman öğrendiniz?' sorusuna Süleyman Soylu, “Bilmiyordum. Bu videolardan sonra öğrendim. Kendisi ile hiçbir yerde görüşmedim, yan yana gelmedim. Bir kere uzaktan bir yerde gördüm o kadar.” dedi.  

Hadi Özışık’ın kendisi ile ilişkisine de değinen Süleyman Soylu, yıllar önce ‘babam işsiz al yanına çalışsın’ dedi ve kendisinin de basın işleri ile ilgilenmesi için Hadi Özışık’ı yanına aldığını belirtti.

Hadi Özışık’ın birçok iyi iş çıkardığını ve 30 yıllık bir tanışıklığı olduğunu belirten Soylu, İnternethaber.com’un kurulmasında da kendisinin etkisinin ve yardımının olduğunu söyledi.

Bütün kimyam alt üst oldu

Hadi Özışık’ın Sedat Peker ile ilişkisi için Soylu, “13’ünde; ilk ya da ikinci videosunda, Hadi Özışık’tan bahsettiğini öğrendiğimde bütün kimyam alt üst oldu. Niye altüst oldu? Ben onun, onunla ilişki kurabildiğini, böyle bir ilişki kurabildiğini düşünmemiştim. Beni altı ay kadar önce aradı. Onun kendisi ile Youtube programı yapmak istediğini söyledi. (Sedat Peker’in Hadi Özışıkla) Ben de zinhar dedim. Bu kesinlikle yanlış işine bak dedim.” dediğini belirtti.

Süleyman Soylu kimi haberler sonrası Hadi Özışık ile aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

"Hadi Özışık'a telefon açtım 'Yaptığın çok yanlış memleketi de sattın, bizi de sattın' dedim. Sonra aklıma geldi. Bir dönem beni aramış Mubariz Mansimov ile ilgili haber yapmış. Aradım telefonla 'yanlış işler yapıyorsun, hükümeti suçluyorsun, bunlar sana yakışmaz' dedim. Yakınlığımız dolayısıyla kriminal mesele olduğu için bunu benden bilebilirler bu çok ayıp bir şey dedim. Ben böyle söyleyince attığı mesaj şu 'Seni Sedat Peker'e sattım öyle mi, ben dostlarımı satmam, ama sen inandın beni sattın' dedi. 'Ben bu konuyla ilgili hiç konuşmadığım halde seni sattım öyle mi?' Ben devletin İçişleri Bakanıyım... 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ilgili konuşmasının yer aldığı video,