İÇ KAVGALARDAN BAŞINI KALDIRAMAYANLARIN DRAMI..

İÇERİDEKİ İHANET!

SİYASET 11.10.2020 19:43:22 0
İÇ KAVGALARDAN BAŞINI KALDIRAMAYANLARIN DRAMI..
Tarih: 01.01.0001 00:00

İÇ KAVGALARDAN BAŞINI KALDIRAMAYANLARIN DRAMI..

Yerelde siyaset yine gündemimizi en çok meşgul eden konulardan biri olmaya devam ediyor. Özellikle de AK PARTİ Van il ve ilçe kongre süreçleri neredeyse herkesin gündeminde.

Ağır aksak yürüyen, kimi zaman iki ileri bir geri yol alınan siyasi süreçler bazen halka dönük başka işlerken ekabir takımına daha farklı işliyor..

Siyasetin içine girenler ya da hem içeride hem de dışarıda duranlar kararsızlar duruma göre yol almanın hesaplarını yapıyor.

Bu süreçlerde partiden istediğini alamayanlar, hemen dışarıda çeşitli propagandalar yapmaya başlıyor.

Tüm bu süreçte yaşanan gelgitler, kararsızlıklar kamuoyunda ve teşkilatlarda acaba neler oluyor diye soruların sorulmasına neden oluyor.

Aslında parti içinde olup biten bir şey yok amaç mide bulandırmak. Ancak AK partinin Van’da olumlu ya da olumsuz süreçleri yönetecek bir akil ekibinin olmadığını düşünüyorum.

Olsa da süreçleri iyi okuyamayan gerekli hamleler yapamayan sosyolojik dokunuşları olmayan bir ekip var. Yoksa süreç bu kadar kötü yönetilemezdi.

Elde edilen bunca sonuçlar sonrası süreçlerin yönetilmesi, kentin sorunları ve konuları meselesinde hâkimiyeti gibi birçok alanda zafiyet içinde olduklarını görüyoruz.

Bir partide yönetim zafiyeti varsa ve fikir ayrılığı yaşanıyorsa çeşitli sorunlar doğurur.

İl başkanı uyumlu çalışabilecek, otorite sağlayabilecek bir ekiple çalışmak ister.

Bunu yaparken parti içi sorunların oluşmamasına dikkat eder.

AK partinin Van’da adım adım ilerleyen parti içi mücadelenin ayak seslerini hissediyorum?

Zaten AK partinin Van’da en büyük rakibi kendi içindeki gruplar olmuştur.

İçerideki muhalif kimlikler nasıl muhalefet edeceğini bilmedikleri için, rakiplerini Genel merkezde teşkilatlarda ve halk nezdinde itibarsızlaştırarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar.

Ak Parti Van özelinde kongre süreçlerinde başından beri tüm bu yaşananlar ve elde edilen sonuçlar acaba kime fayda sağlayacak, hizmet edecek? Van halkına mı, yoksa 2023 adına kişisel veya grup çıkarlarına hizmet edecek birilerine mi? diye düşünmelidir.

Şimdi AK partinin Van’da çok acil yapması gereken toparlanıp plan ve programlı hale gelerek bir yol haritası belirlemesi lazım.

Tüm dikkatini güçlü bir teşkilat kurup zaman kaybetmeden saha ve seçim çalışmalarına ve özellikle de HDP seçmenini ikna etmeye yoğunlaştırması gerek.

Ak Parti Van teşkilatları şu ana kadar tüm dikkat ve enerjilerini parti içi hesaplaşmalara iç çekişmelere harcayan bir görüntü ortaya koydu.

2023 seçimleri ilimiz, bölgemiz, ülkemiz ve ümmet adına can alıcı öneme sahipken kısır ve anlamsız iç çekişmeler Ak Parti’den umudu olan halkı olumsuz etkilemekte ve kaygılandırmaktadır.

Daha öncede yazılarımda olası tuzaklara karşı çeşitli uyarılarda bulunmuştum.

AK partinin içine ve özellikle devletin içine sızmış bukalemunların her gün operasyonlarla gözaltına alındığını görüyoruz. Koynunda düşman besleyen bir devlet var ve bu düşman çok gizli yıllar geçiyor kimisi ortaya çıkıyor kimisi bilinmiyor.

Yani tehlike büyük. Bunu Van’da akıl edecek büyük iradeye ihtiyaç var..

Görüyoruz ki Van ilinde devlete ve AK partiye karşı tuzak büyük, peki Van bu tuzakların farkında mı?

Bilerek ya da bilmeyerek bu adamlara destek verenlerin olduğunu görüyoruz.

AK partinin Van’da oluşturacağı yönetimi az da olsa bu sorunları görüp çözeceğini yada çözemeyeceğini anlayacağız…!

Herkesi dinleyip ya da dinler gibi yapıp kendi bildiğinizi tek doğru sanarak hareket etmekten vazgeçin. Önemli fikirleri olan insanlar var dinleyin ve kimseyi küçümsemeyin.

Tekrar uyarmak istiyoruz. Lütfen bir an önce anlamsız ve kısır süreçleri geride bırakın ve liyakat, ehliyet sahibi dinamik, dava bilincini kuşanan güçlü bir teşkilat kurup yarınlarımızın adalet ve kalkınmayla buluşmasına vesile olun. Sessiz kitleler sizden bunu bekliyor.

Umarım halis hane duygularla yaptığımız uyarı ve ikazlarımız içten hesaplılık taşınmadan anlaşılır…

Tüm yaşananlardan gerekli dersleri almanız dileğiyle…