HÜDA PAR Van il teşkilatı Kitap fuarında

HÜDA PAR Van il başkanı Fevzi Doğan, yardımcısı Faruk Tasan, ilçe başkanları ve gençlik kollarından oluşan bir heyet, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Van Kitap fuarını ziyaret etti.

SİYASET 9.12.2018 22:54:02 0
HÜDA PAR Van il teşkilatı Kitap fuarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl başkanı Fevzi Doğan, Türkiye’den birçok yayınevi ve yazarların katıldığı Fuarda, katılımcılarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

 

Ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Doğan katılım yoğun olduğunu gözlemlediğini ve kent adına sevindirici olduğunu belirterek "Toplumsal hayatın her alanına hitap eden bu tür organizasyonların şehrimizde yapılmasını çok önemli ve gerekli olduğunu belirtmekte fayda vardır. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara bu anlamda teşekkür ediyorum. Gözlemlediğimiz kadarıyla oldukça verimli ve yoğun bir katılımın olduğunu söylemek mümkündür. Katılımcı yayınevleri yetkililerinin memnuniyeti ve şehrimizin her tarafından katılımcıların yoğunluğu kentimiz adına çok sevindiricidir."

 

 

"Katılımcı Firmaların Talepleri Dikkate Alınmalı"

Katılımcı firmalarla yakından alakadar olduklarını belirten Doğan "Katılımcı firmaların bazı haklı talepleri var. Buradan ilgili kurum ve kuruluşlara yayıncı firmalar adına çağrıda bulunmak istiyorum. Kitap fuarlarına olan rağbet mevsimden mevsime değişiklik gösterebilir. Nisan ve Haziran aylarında daha yoğun katılım sağlandığını bize söylediler. Ulaşımın sağlanması adına belediye araçlarının belirli saatlerde ücretsiz olması ve yoğun bir ulaşımın sağlanması da ayrı bir taleptir." Dedi.

"Kitap Okumayan Bir Toplumda Cehalet Zirve Yapar"

Kitap okuma oranlarının gittikçe düştüğünü ifade eden Doğan "Çeşitli sebep ve vasıtalardan dolayı gün geçtikçe kitap okuma oranları düşmektedir. Sosyal hayatta bunun birçok sebebi vardır. Akıllı telefon ve internetin yaygınlaşması, sosyal medya, yazılan kitapların bilgi ihtiyacını karşılamaması, kitapların pahalılığı vb. sebepler sıralanabilir. Son dönemde ürünlerin fiyatlarının artışıyla özellikle kâğıt fiyatlarının artışıyla kitaplar da nasibini almış oldular. İnternet batağında bir neslin yok olmaması adına kitap basımına önem verilmelidir. Zira kitap okumayan bir toplumda cehalet zirve yapar" Dedi.