Hâlâ bunu soranlar için tek tek anlattı: Neden Suriye’deyiz?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, muhalefetin bıkmadan yönelttiği, “Neden Suriye’deyiz?” sorusuna çok net cevap verdi.

SİYASET 1.03.2020 13:04:18 0
Hâlâ bunu soranlar için tek tek anlattı: Neden Suriye’deyiz?
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7’de Mehmet Acet’in sorularını cevapladı.

Programın bir bölümünde Mahir Ünal, Türkiye’nin Suriye’deki varlığına ilişkin çok net açıklamalarda bulundu.

Geçmişte PKK Türkiye'ye saldırdığında PKK hakkında tek cümle etmediler, FETÖ darbe girişiminde bulundu FETÖ hakkında tek cümle etmediler. Bu zihniyetin herkes ne olduğunu biliyor.” diyen Mahir Ünal, “Sadece İdlib üzerinden okunmaması gerekiyor. Terör örgütlerine karşı harekat yaptığımızda da 'Ne işimiz var' diyorlardı. Kemal Kılıçdaroğlu 'YPG mi saldıracak Türkiye'ye' diyordu. Geçmişte sınırımızın içerisinde hendekler açılınca, insanlarımız PKK terör örgütü tarafından katledilirken de bunlar devletin yanında değillerdi.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin bölgede PKK, DEAŞ, PYD-YPG, DHKP-C ve FETÖ’ye karşı savaş verdiğini vurgulayan Mahir Ünal, “Türkiye kendi güvenliğini korumak için bütün bu teröristlerle mücadele ediyor.” dedi.

Teröristleri kaynağında yok etmek lazım

Mahir Ünal, “Siz terörle yurt içinde mücadele ederseniz kendi içinize taşımız olursunuz. Teröristleri kaynağında yok etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçmişte her ay Türkiye'de bombalar patlıyordu, şehirlerin el yapımı patlayıcılarla ne hale getirildiğini biliyoruz. Şimdi bizim Suriye'de devam eden bu iç savaşın dışa dönük tehditlerini büyük oranda bertaraf ettik.” diye konuştu.

Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz bugün İdlib'ten geri adım atarsak Afrin'den, Cerablus'tan geri adım atmış oluruz. Ve namlular Türkiye'ye çevirilir. Bugün muhalefetin bize söylediği 'Teslim ol ve kurtul' anlayışını sergilersek bu bölgede varlığımıza müsaade etmezler. Biz terörü kaynağında kurutmak ve Türkiye'nin kaldıramayacağı mülteci dalgasını önlemek, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla İdlib'teyiz.