HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’dan bir intikam sürgünü daha

Kayyum döneminde görev alanlardan intikam almak isteyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, bu kez de Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan’ı görevinden almakla yetinmedi, atayabileceği en alt kad

SİYASET 7.05.2019 12:42:37 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’dan bir intikam sürgünü daha
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayyum döneminde görev alanlardan intikam almak isteyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, bu kez de Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan’ı görevinden almakla yetinmedi,  atayabileceği en alt kadro olan mühendis kadrosuna atadı. 

HDP’Lİ BELEDİYE YÖNETİMİNDEN SİYASİ SÜRGÜN KARARI
Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan’ın aleyhinde hiçbir idari ve yargı soruşturması, olmamasına, hiçbir cezası bulunmamasına, son yıllardaki başarılı çalışmalarına rağmen görevinden alınıp, atanabilecek en alt kadro olan mühendislik kadrosuna atanması, Vanlı bürokratlara HDP siyasetinin kötü muamelesini gösteriyor. 

DEVLET İNTİKAM SÜRGÜNÜNE MÜSAADE EDER Mİ?
Seçilen Belediye Başkanları, elbette kendi ekiplerini kurmak ve başarıyı yakalama hakkına sahiptir. Ancak hiç kimseyi mağdur etmeden, siyasi intikam sürgünü yapmadan, sosyal haklarını koruyarak bunu yapma hakları bulunuyor. 

Hiç kimse devlet memurlarını ve bürokratları keyfi veya siyasi intikam amacıyla görevinden alamaz. Devlet memurlarının görev ve kadro değişikliklerinde, yasaların kabul ettiği yasal ve hukuki gerekçeler olması gerekiyor. Yoksa her değişiklik ve görevden alma mahkemelerce “Yasal ve hukuki bir gerekçe olmadan, sadece keyfi ve takdir yetkisi ile görevden almanın yasal olmadığı” gerekçesi ile bozuluyor.

Aynı zamanda avukat olan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, başkanlık koltuğuna otururken tanıdığı kabul ettiği kanunları, kurumu yönetirken yok sayması, görevini hizmetten çok intikam duygusu ile ideolojik amaçları için yapacağını gösteriyor.

GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞINA KİM ATANDI?
Ülker Cem Kaplan’ı siyasi bir kararla Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, daha önce görevinden alınan ve mahkeme kararı ile görevine iade edilen, Daire Başkanlığı görevine dönüş yazısı Bedia Özgökçe Ertan tarafından imzalanan, Orhan Şenkaya’yı 06 Mayıs 2019 Pazartesi günü Genel Sekreter Yardımcılığına Vekaleten atadı.

ÜLKER CEM KAPLAN BELEDİYECİ Mİ?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden dönemin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu tarafından davet edilerek 2018 yılı Mart ayından itibaren teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine asaleten getirilen Ülker Cem Kaplan, 20 yıllık mesleki geçmişi olan İnşaat Yüksek Mühendisi. 

Kurumlar arası nakil ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu yeteneklerinden yararlanmak üzere davet ettiği makam ve mevki kaygısı olmayan, vatanını milletini seven, Vanlı ve başarılı bir bürokrat. 

ÜLKER CEM KAPLAN HANGİ PRESTİJ PROLERİ ÜSTLENDİ?
Teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Ülker Cem Kaplan, Van’da herkesin bildiği önemli prestij projelerin başında görev yaptı. 

İskele Caddesi düzenlemesi, Peynirciler Çarşısı, Sakatatçılar Çarşısı, Yeni Hayvan PazarıKent MeydanıKent Müzesi, İlçe Mezbahaları, Çatak ve Muradiye Otogarlarının yapımı, Kitap FuarıKatı Atık Bertaraf Tesisi ihalesi gibi Van’ın gelişiminde ve dönüşümünde önemli kilometre taşı sayılan birçok başarılı projeyi yönetti. 

2,5 AY GENEL SEKRETERLİĞE VEKALET ETTİ
Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ın izne ayrılıp ardından istifa etmesi ile gelişen süreçte, 1 Kasım 2018’den 14 Ocak 2019’a kadar 2,5 aylık sürede Genel Sekreter Vekili olarak görev yapan Ülker Cem Kaplan Başkan’dan sonra en üst düzey yöneticilik yaptı.

Hak’tan, hukuktan, eşitlikten, kardeşlikten söz ederek iş başına gelen HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan, intikam duygusu ve siyasi bir kararla Van Büyükşehir Belediyesi’nde en üst düzeyde yöneticilik yapmış olan Ülker Cem Kaplan’ı mühendis kadrosuna atadı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi