HDP’li Bedia Özgökçe Ertan belediyeyi kimlere teslim ediyor?

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilmiş kişilere belediyeyi teslim etti.

SİYASET 13.04.2019 13:38:33 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan belediyeyi kimlere teslim ediyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilmiş kişilere belediyeyi teslim etti. 

Van Büyükşehir Belediyesi personeli olmayan, hiçbir yetkisi bulunmayan terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilen kişiler belediyede adeta terör estiriyor.

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLERİN VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE NE İŞİ VAR?
Edinilen bilgiye göre, terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen HDP’nin Tuşba Belediye Başkan Adayı Yılmaz Berki, terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilenlerden Van Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Vekili Sedat Töre, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Eski Daire Başkanları Faysal Engin ve Nizamettin Bağlan başta olmak üzere, çoğu KHK ile ihraç edilmiş kişiler kurum içinde birimlerden evrak topluyor. 

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLER PERSONEL ÖZLÜK DOSYALARINA EL ATTI
Van Büyükşehir Belediye personele talimat da veren KHK ile ihraç edilen şahıslar, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda personel özlük dosyalarına girerek, özlük dosyalarından istedikleri kişilerin özlük dosyalarından evrak alıyorlar. 

Terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilmiş olan kişilerin, belediyede yetkili olmadan, yetkiliymiş gibi kurum personeline talimat vermesi, birimlerden evrak toplaması ve personel özlük dosyalarına girme suçunu işliyor.

Bu yaşananlar Van Büyükşehir’in HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediyesi’ni terör örgütüne mi teslim etti sorusunu akıllara getirdi? 

Kaynak: Van Postası Gazetesi