HDP, müsebbibi olduğu 6-8 Ekim olaylarını Erdoğan’a mal etmeye çalışıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 2014’te müsebbibi olduğu 6-8 Ekim olaylarını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a mal etmeye çalışıyor.

SİYASET 7.10.2020 23:42:50 0
HDP, müsebbibi olduğu 6-8 Ekim olaylarını Erdoğan’a mal etmeye çalışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

HAKSÖZ-HABER

HDP, 2014’te IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını bahane ederek başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere birçok bölgede destekçilerini sokağa davet etti.

Dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK ideolojisine yakın birçok isim sokağa çıkma çağrısı yaptı. Bunun üzerine başlayan olaylarda yaklaşık 53 kişi hayatını kaybetti.

Sokağa çıkma kararı Selahattin Demirtaş’ın başkanlık ettiği HDP’nin MYK toplantısı sonucunda alındı. HDP yöneticileri hem yazılı hem sözlü açıklamalar yaparak kendi ideolojilerini taşıyanları sokaklara davet etti. Sokak olaylarına PKK da aktif destek verdi. Birçok ev, işyeri ve kamu binası ateşe verildi, talan edildi.

Ancak, HDP, 6-8 Ekim olaylarının 6’ıncı yıl dönümünde yayımladığı videoyla müsebbibi olduğu ölümlerin ve yıkımın sorumluluğunu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a mal etmeye çalışıyor. Erdoğan’ın “Kobani düştü, düşecek” söylemini bağlamından kopararak farklı zeminde sunmaya çalışan HDP, vatandaşların Erdoğan’dan dolayı sokağa çıktığını iddia ediyor. İşin ironik yanı 6-8 Ekim’in baş sorumlusu olan ve başta Yasin Börü olmak üzere birçok kişinin vahşice katledilmesine zemin hazırlayan Selahattin Demirtaş da bu videoyu paylaşıyor.

6-8 Ekim olaylarının faillerinin kim olduğu ortada. Bu olaylardan bizzat HDP ve PKK sorumludur. Asıl ortaya çıkarılması gereken hangi HDP’lilerin bu işten sorumlu olduğudur.

10646.jpg