HDP, Hatay’daki yangında itinayla PKK’yı gizledi, iktidarı suçladı!

HDP, Hatay’daki orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yangını üstlenen PKK’dan söz etmezken, sözde rant iddialarıyla suçu iktidara attı.

SİYASET 12.10.2020 11:05:21 0
HDP, Hatay’daki yangında itinayla PKK’yı gizledi, iktidarı suçladı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Genel Merkezi’nden Eş Genel Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan imzasıyla Hatay’daki orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, yangını üstlenen PKK’dan hiç söz edilmezken, iktidara yönelik suçlayıcı ifadeler yer aldı. HDP’nin açıklamasına bakılırsa, sanki yangını PKK değil de devlet çıkarmış gibi bir izlenim oluşuyor.

Her PKK eylemi sonrasında, “Kimden gelirse gelsin, bu suçu işleyenleri kınıyoruz” gibi klasik bir açıklama yapan HDP, bir kez daha itinayla sol-faşist örgüt PKK’yı korudu.

Sabotaj eyleminin PKK tarafından yapıldığı aşikâr iken meseleyi “yangın söndürme uçaklarının ihalesi” ve “orman alanlarının imara açılması için yakıldığı” gibi safsatalarla bağlamından koparmaya çalışan HDP, solun çirkin demagojik yöntemlerine başvurmaktan hiç bıkmıyor!

HDP, PKK’nın gerçekleştirdiği insanlık dışı suçları üzerinden bile iktidar eleştirisi yapacak kadar alçalabiliyor. HDP/PKK İşçileri katledip, işçi haklarından bahseden; ormanları yakıp, yeşil edebiyatı yapan; ırkçılık yapıp, ırkçılıktan şikayet eden bir zihniyet "cambaza bak!" oyununu oynamaya utanmadan devam ediyor. 

HDP'nin yayınladığı basın açıklaması:

Orman yangınlarının sorumlularını lanetliyoruz...

Hatay, iki gün boyunca yandı. Ne yazık ki, her yıl yaz aylarında ülkenin birçok bölgesinde büyük orman yangınları nedeniyle halkın, bütün toplumun zenginliği olan ormanlarımız tahrip oluyor.

Bizler doğanın efendisi, hakimi değil bir parçasıyız ve en önemli görevimiz, doğayı koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. Doğaya yönelik saldırılar asla kabul edilemez, asla hoş görülemez. Doğa, ormanlar ve eko-sistem bütün canlılara aittir. Nerede ve hangi nedenle olursa olsun, doğaya karşı geliştirilen her türlü saldırı bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılar kadar ağır bir suçtur. O nedenle doğaya yönelik her türlü saldırıyı, kimden gelirse gelsin kınıyoruz.

Bu iktidarın ormana, doğaya ve eko sisteme bakışı son derece sorunludur. Şaibeli ihalelerle satılan yangın söndürme uçakları; güvenlik bahanesiyle yakılan hektarlarca arazi; günlerce, haftalarca bilerek müdahale edilmeyen yangınlar ve tahrip edilen yaşam alanları; imara açılsın diye rant alanı yaratmak için çıkarılan yangınlar; maden sahası yaratmak için yakılan ormanlar...

Ormanlık alanlar yandıktan sonra o topraklarda yükselen otelleri ve villaları; açılan maden ve taş ocaklarını, kısacası rant uğruna ülkenin geleceğini yakan anlayışı unutmuyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha, kimden gelirse gelsin ve hangi nedenle olursa olsun, ormanların yakılmasının ve eko sistemin tahrip edilmesinin karşısında kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Nerede olursa olsun, ekolojik dengelerin ve sistemin korunması mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

Pervin Buldan - Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
11 Ekim 2020