HDP'den kol kola yürüdüğü CHP'ye tepki: Yeterince ders almadılar

Akıllarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni boykot eden HDP'de eş Genel Başkan Sezai Temelli, seçimlerde kol kola yürüdüğü CHP'ye tepki gösterdi.

SİYASET 26.10.2019 15:40:04 0
HDP'den kol kola yürüdüğü CHP'ye tepki: Yeterince ders almadılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayyım atamaları ve tutuklamalar üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) boykot eden HDP'de eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a geldi.

VOA Türkçe'ye konuşan Sezai Temelli, seçimlerde kol kola girdikleri CHP'ye verdikleri destekten pişman olmadıklarını ve desteklerinin stratejik olduğunu söyledi.

"CHP yeterince ders çıkarmadı"

Temelli, gelecekte destek verip vermeyecekleri sorusunaysa, "Biz CHP'yle bir ittifak yapıp, CHP adayı kazansın diye bir pozisyon almadık. Millet İttifakı içinde yer almış bir parti değiliz. Biz AKP-MHP faşizmine karşı bunun stratejik taktiği neyi gerektiriyorsa, onu uygulayıp mücadele ettik. CHP, bundan kendine düşen hesabı, dersi yeterince çıkarmamış olabilir. Umarım gelecekte çıkarır. Ama şunu çok net söylüyorum; herkes bu konuda çok rahat olsun. Türkiye siyasetini HDP belirler. Türkiye siyasetinde aritmetik değil, başkan, milletvekili sayısı değil, Türkiye siyasetinin yörüngesinin belirlenmesi önemlidir. Bunu belirleyen güç HDP'dir. Kürt halkının mücadelesidir. Önümüzdeki döneme dair konuşabilmemiz için diğer bütün yapıların nasıl pozisyon alacağını görmemiz lazım. Bu strateji başarılı olmuştur. Bu strateji sayesinde belediye başkanlıklarının el değiştirmesi olarak meseleyi değerlendirerek bir alana sıkıştırmak hatalı olur. Bugün iktidarın beka sorunu bütün çıplaklığıyla ortadadır, iktidar tutunamamaktadır. Şiddetin ve baskının nedeni budur. Bu artık iktidar için son perdedir, bu iktidardan bu ülke kurtulmalıdır. 'Faşizmi yıkacağız, Türkiye'yi demokratikleştireceğiz' dedik. Şimdi düne göre Türkiye'de demokratikleşme umudu daha da yükselmiştir" yanıtını verdi.