Gündoğdu'dan seyyar sandık uyarısı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, seyyar sandık uygulamasını kullanacaklar ve seçmen kütüğünde ismi olmayanlar için uyarıda bulundu.

SİYASET 28.12.2018 15:31:01 0
Gündoğdu'dan seyyar sandık uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde Evde Sandık uygulaması için başvurular alınmaya başlanacak. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, seyyar sandık uygulamasını kullanacaklar ve seçmen kütüğünde ismi olmayanlar için uyarıda bulundu.

Başvurular 4-17 Ocak Tarihinde Alınacak

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Ortopedik veye görme engeli olan hemşehrilerimiz 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık veya ilçe seçim kuruluna “Engelli Beyan Formu” ile başvurdukları takdirde, 31 Mart günü yanlarında bir yakını ile birlikte oy kullanabilecekler. Bu hemşehrilerimizin giriş katlardaki sandıklarda oy kullanması sağlanacak.”

“Hasta ve engelli hemşehrilerimiz ise evlerine gelen sandıklar aracılığıyla da 31 Mart seçimlerinde oy kullanabilecekler. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için 4-17 Ocak 2019 tarihlerinde Seyyar Sandık Talep Formu ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na veya Muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.”  dedi.

Seçmen Kütüğü Listelerine Dikkat

Askı listesinde ismi olmayan vatandaşların yapması gereken işlemleri aktaran Metin Gündoğdu  “Hemşehrilerimiz, seçmen kütüğüne kayıt olmak için 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında Adres Beyan Formu ve elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biri ile bağlı bulundukları nüfus müdürlüğüne başvurulmalı. Nüfus müdürlüğünden alınan onaylı Adres Beyan Formunun İlçe Seçim kuruluna verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Gündoğdu'dan seyyar sandık uyarısı