Gezi Eylemleri: Laik, Kemalist Çevrelerin Öncülüğünde İktidarı Devirme Girişimi

Musa Üzer Haksöz Okulu Youtube kanalındaki konuşmasında Gezi Parkı gösterilerinin iktidarı seçimle mağlup etme umudunu kaybeden sol, Kemalist, Alevici unsurların sokak hareketleriyle devirme girişimi olduğunu söyledi. Kaynak: Gezi Eylemleri:

SİYASET 2.06.2020 19:13:55 0
Gezi Eylemleri: Laik, Kemalist Çevrelerin Öncülüğünde İktidarı Devirme Girişimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özgür-Der Genel Sekreteri ve Haksöz dergisi yazarı Musa Üzer Haksöz Okulu’ndaki konuşmasında Gezi Parkı gösterilerinin günümüzde iktidara yakın kesimler tarafından tamamen dış güçlere hamledilmesi ve bazı iktidar karşıtlarının da bu eylemleri özgürlükçü, çevreci bir hareket olarak göstermeye çalışmalarının her ikisinin de gerçeklikten uzak yaklaşımlar olduğunu söylüyor. Gezi Parkı eylemlerini organize eden esas faillerinin laik, sol, Kemalist, Alevici çevreler olduğunun altını çizen Üzer, bununla birlikte içeride TÜSİAD sermayesinin dışarıda ise Avrupa Birliği, ABD ve İran’ın da desteğiyle iktidara karşı en geniş bir cephenin oluşturulduğunu ifade ediyor. 

Eylemlerin başlama sebebi olan Gezi Parkı’na AVM yapılmasını ve dokusunun bozulmasını engelleme argümanına karşı Üzer: “Fahşanın, Hedonizmin merkezi konumundaki bir yer olan Taksim daha ne kadar bozulabilir ki?” sorusunu soruyor.

Üzer hükümete o dönemde karşı olan bazı muhafazakar ve dindar unsurların da Gezi Parkı eylemlerine bilfiil katılarak ya da yazdıkları bildirilerle destek verdiğinin unutulmaması gerektiğini söyleyip bir Müslüman için sol öykünmecilikle hak, adalet, özgürlük ve benzeri  değerlerin sağlanamayacağını vurguluyor.