Gezi darbesini savunan HDP’li Pervin Buldan Abdullah Gül'e gaz verdi

Gezi Parkı ayaklanmasıyla yapılmak istenen sivil darbeye destek veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, son günlerdeki ‘askeri darbe’ söylentileri ile ilgili ise komik bir açıklamada bulundu. Buldan, "Askeri darbeye karşı canımız?

SİYASET 20.02.2020 11:38:05 0
Gezi darbesini savunan HDP’li Pervin Buldan Abdullah Gül'e gaz verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, son günlerdeki darbe söylentileriyle alakalı komik bir açıklamada bulundu.

 T24'ten Şirin Payzın'a konuşan Buldan, son günlerde gündeme getirilen darbe söylentilerine ilişkin "Askeri darbeye karşı canımızı ortaya koyarız" derken ‘sivil darbe girişimi’ olan Gezi Parkı kalkışmasına ise destek verdi.

Buldan, "Biz Kürtlerin yaşadığı sorunları Türkiye halklarına çok iyi anlatamadık. Egelinin, Karadenizlinin sorununu da Kürtlerin sorunu haline getiremedik. Türklerle Kürtleri aynı noktada buluşturamadık." diye konuştu.

İşte Buldan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Gezi Parkı davası

Gezi tüm Türkiye halklarına umut vermişti. Osman Kavala ne kadar suçluysa tüm Türkiye halkları o kadar suçlu. Devlet içinde Türkiye’nin geleceğine dair kararlar veren bir mekanizma var. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Osman Kavala’ya yapılan hukuken, siyasi, ahlaki ve vicdanen kabul edilemez. Bu karar Türkiye’nin tarihine geçecek çok çirkin bir karar. 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağını ortaya çıkarıp yargılamadınız. Kendinizi aklayıp suçu Osman Kavala’ya atamazsınız.

Darbe söylentileri

15 Temmuz sonrası siyasi ve sosyal darbe devam ediyor. Bunda CHP’nin de suçu var. Bir askeri darbeye Türkiye halkları izin vermez. Hepimiz çıkarız sokaklara. Seçimle gelen seçimle gider. Kendimiz için söylediğimiz,  AK Parti için de geçerlidir. Seçimle gelen bir hükümeti, askeri ya da dışarıdan başka türlü bir müdahale ile kimse deviremez.

Biz gerekirse kendi canımızı bile ortaya koyarız; bu ayrı bir şey.

Ancak 15 Temmuz’dan sonra yaşanan sosyal darbe yani KHK ile atılanlar, kültürel darbe yani Hasankeyf, siyasi darbe yani seçilmiş siyasetçilerin mahkum edilmesi gibi diğer darbeler devam ediyor ve bunda HDP dışında tüm partilerin suçu var.

Kılıçdaroğu’na mesaj

Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Biz kadınlar olarak tiyatro oyununda birlikte bu görüntüyü verdik, bu cesareti gösterdik. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum.

Davutoğlu'na çağrı: Mutlaka konuşmalı

Sayın Davutoğlu hala AK Parti’den kopmuş değil. Cesaret kazanmış değil. Sayın Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan ve 1 Kasım seçimlerinde tırmanan olaylarla ilgili konuşmalı. Kimin hangi olaylardan sorumlu olduğunu açıklamalı. Davutoğlu geleceğin Türkiye’sinde hükümet olma iddiası taşıyorsa geçmişle yüzleşmesi önemlidir. Konuşursa Türkiye siyasetinde yeni dengeler ortaya çıkar. Sayın Davutoğlu’na çağrı yapmak isterim. Mutlaka konuşmalı.

"Abdullah Gül korkmamalı"

Abdullah Gül’ün de cesaretten yoksun olduğunu düşünüyorum. Korkmamalılar. Sorunlara dair çözüm önerilerini cesaretle söylemeliler. Erdoğan’dan artık kimsenin korkmaması gerekiyor. Çünkü Erdoğan bitti.