Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu, basınla buluştu

Genç MÜSİAD Van Yönetim Kurulu, tanışma toplantısında yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi.

SİYASET 6.03.2020 18:18:42 0
Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu, basınla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İkinisan Caddesi üzerinde bulunan bir kafede gerçekleşen toplantıya yeni dönem Genç MÜSİAD Van Şube Başkanı Burak Gültepe, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensubları katıldı.

Toplantıda konuşan ve gazetecilerin sorularını cevaplayan başkan Gültepe, Genç MÜSİAD’ın hedeflerini, yeni dönemde hayata geçirmek istedikleri projeleri ve farklı alanlarda yapacakları çalışmaları basın mensublarıyla paylaşarak, bilgilendirmede bulundu.

Genç MÜSİAD Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gültepe,  tanışma toplantısında: “1990’da dünyada saygın bir Türkiye hayali ile yola çıkan bir grup genç iş adamının oluşturmuş olduğu MÜSİAD, bugün Türkiye’de 89, dünyada 255 noktada hizmet vermektedir. 25 Kasım 2019 tarihinde şahsımıza tevdi edilen Genç MÜSİAD başkanlığı ile birlikte uzun istişareler sonucu 1990 ruhunu, inancını ve azmini yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte kurarak aynı heyecan ile görevimize başladık”dedi. 

“KENTİN TÜM SÜREÇLERİNE DAHİL OLMAK İSTİYORUZ”

Genç MÜSİAD Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gültepe, şunları söyledi; “Bugün Genç MÜSİAD’ın yönetim kurulu olarak Van’da bir ilki gerçekleştiriyoruz; normalde gençlik kuruluşları genelde basınla bir araya gelerek kendilerini anlatma, tanışma toplantısı yapmazlar. Bizlerin projelere olan inancımız ve bazı hedeflerimiz olduğu gayesi ile böyle bir programı yapma hassasiyeti ve inancı doğmuştur. İlk kez gençler olarak sizlerin karşısında hayallerimizi, fikirlerimizi, görüşlerimizi beyan etmek üzere burada hazır bulunuyoruz. Bizlerin bugün burada olma sebebi elbetteki bir STK’nın Gençlik Yönetimi olmak değil, bizlerin bu kentin tüm süreçlerine dahil olmak, bize ait sorunların çözümünde yer almak istiyor, çözüme kavuşturulmasında ve geleceğin şekillenmesinde yer alacağımızı duyurmak ve büyüklerimize iletmek istiyoruz. Sizlerin de bildiği üzere bugün ilimizde gençlikle alakalı çalışmalarda gençlik oluşumlarını çok fazla önemseyip, bir araya gelip onların sözü dinlenmez. Bugüne kadar birçok yapılanma kuruldu. Geçmiş dönemde, yine son olarak üniversitede böyle bir yapılanma kuruldu ama içeriğinde maalesef gençlik yapılanmalarını göremedik. Bizler gençlik çalışmalarında kentimizde beraber söz sahibi olmak, beraber bu kentin geleceğini şekillendirmek istiyoruz.  Bizler genciz, heyecanlıyız ve hazırız! Van’ın yaş ortalaması 22.5 olarak Türkiye’nin en genç  illeri arasında yer almaktadır. Böyle bir gücü verimli kullanmak, değerlendirmek, üretime, istihdama, yarının yöneticileri olarak ilimize kazandırmak istiyoruz. Sizlerin de bildiği üzere bu memlekette sürekli eleştirdiğimiz konulardan birisi de 'Van’da yetenekli kimse yok mu? Dışarıdan adamlar getiriyoruz, bu kente yönetici yapıyoruz.' konusudur. Bizler artık bu tablonun değişmesini, gelecekte bu memleketin yönetiminde söz hakkımız olmasını niyaz ediyor ve bununla alakalı elimizden gelen çalışmaları yapacağımızı belirtiyoruz. Bu sebeple başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerine de çağrımızdır; Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ‘gençlik meclisleri’ oluşturmalarını, gençlere çalışmalarda daha çok destek vermelerini, onlara dokunmalarını talep ediyoruz. Büyükşehir ve Valilik öncülüğünde ilimizde bir ‘Gençlik Koordinasyon Merkezi’ kurulmasını ve bu koordinasyon merkezinde gençlik STK’larının yer almasını arzu ediyoruz. Genç MÜSİAD olarak destek vermeye, elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu duyuruyor ve böyle bir yapılanmayı talep ediyoruz.”

“GELECEĞİN GENÇLERİ VAN’DAN DÜNYAYI KEŞFEDECEK”

Genç MÜSİAD Yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin tanıtımını da yapan Gültepe, yönetim kurulu üyelerini şu isimlerle  açıkladı: “Mahir Can Doğan, Seyithan Takva, Yusuf Tanış, Bilal Şöhret, Burak Özbey, Azat Berrak, Onur Baştürk, Malik Özbey.”
Gültepe, daha sonra, “Arkadaşlarımızla yeni dönem yönetim kurulumuzu oluşturmuş ve ilimizdeki faaliyetlere başlamış bulunmaktayız” diyerek, “İlimizde bir genç iş adamları derneği olacağız, elbette amacımız ve gayemiz bu ama bunun yanında bütün gençlikle alakalı problemlere, gençlik çalışmalarına da dokunacağız. Her alanda gençliğe dokunmayı hedefliyoruz. Liselerde kariyer günleri projelerimiz var, liseli gençlerimize dokunmamız gerekiyor. Bu ilin en büyük temel problemlerinden birisi, liseli gençlerimize dokunamamamız, bu gençlere sahip çıkamamamızdır. Geçen hafta Edremit Belediyesi ile başlatmış olduğumuz ‘Lise Kariyer Günleri' programımız her hafta Salı ve Perşembe günleri olmak üzere devam ediyor ve bütün okullardaki gençlerimize dokunuyoruz. Aynı zamanda üniversitede 'Young Business Academy' projemiz gerçekleşecek, yani genç iş adamları. Geleceğin gençleri Van’dan dünayı keşfedecek. Hazırlamış olduğumuz programda Türkiye’nin önde gelen iş adamları, bürokrasiden önemli isimlerle üniversitede bazı programlarımız var, onları hedefledik. Bu süreçte 1-2 haftaya kadar onları yayımlayıp çalışmalarımıza başlayacağız. Projelerimiz kapsamında, üniversiteden staj yapmak isteyen gençlerimizi Van ve Türkiye’deki Genç MÜSİAD şubelerinde staj programlarına dahil edecek, önemli şirketlerde staj yapmalarını sağlayacağız”ifadelerini kullandı.
Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: