Gazeteciler Günü'nü kutladılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çeşitli kurumlar, kutlama mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajlarda, gazeteciliğin önemine vurgu yapılırken, çalışan gazetecilerin de günü kutlandı.

SİYASET 9.01.2021 16:06:23 0
Gazeteciler Günü'nü kutladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

TUŞBA BELEDİYESİ

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, halkın haber alma hakkını temsil eden basın emekçilerinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirten bir mesaj yayımladı.
Başkan Akman ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında; demokrasinin en önemli unsurları arasında yer alan güçlü bir basın ve gazeteciliğin ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Gazetecilerin, toplumun gözü, kulağı, sesi olduğunun altını çizen Başkan Akman, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından gazetecilerin tarafsız olmasının önemli olduğunu ifade etti. Akman, “Yaşanan Yeni Tip Koronavirüs salgını dolayısıyla hayatını kaybeden gazetecileri rahmet ile anıyor, kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim” dedi.

EDREMİT BELEDİYESİ

Edremit Belediyesi Basın Sorumlusu Serkan Aslan da, gazete bürolarını ziyaret ederek, çalışanların ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

VEDAŞ

Yine VEDAŞ Van İl Müdürlüğü yetkilileri de, gazete bürolarına ziyaret gerçekleştirerek, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlayan bir başka kurum oldu.

VANESOB

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Basın mensuplarının toplumu aydınlatan birer emektar olduğunu söyleyen VAN ESOB Başkan İsa Berge, "Sesimize ses olan, hem şehrimizin hem de ülkemizin gelişimi yolunda önemli görevler üstlenen gazetecilerimiz, kıymetlidir. Bilgi çağında olduğumuz şu dijital dönemde doğru haberleri ile bizlere yol gösteren basın mensuplarımızın gününü kutluyoruz. Özellikle de bilgi kirliliğine karşı bu kıymetli çalışmaları yürüten gazetecilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

VANOSB
 

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; "Gazetecilik mesleği onurlu ve şerefli bir meslektir. Kamuoyunu doğru bilgilendiren, habercilikte ilkeselliği şiar edinen, tarafsız ve objektif habercilik yapan tüm gazeteciler ve basın yayın mensupları, kutsal bir görev yürütmektedirler. Toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlenmelerini sağlayan ilkeli gazetecilerdir. Tarafsız basın yayın yani gazetecilik kamuoyunun vicdanıdır. Bağımsız gazetecilik hiçbir siyasi veya politik bir parti ya da grubun tesirinde kalmadan politikaların belirlenmesinde doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilme kabiliyetine sahiptir. Hür ve tarafsız basın bireysel değil toplumsal çıkar ve menfaatler doğrultusunda haber yapar, haktan, hukuktan yana hep duruş sergiler. Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın yayın ne kadar hür olursa toplumda o kadar özgür olur. Toplumun ekonomik ve sosyal refahı, bireylerin düşünce ve fikir hürriyeti, inanç ve yaşam biçimi özgürlüğüne kadar kutsalsa gazeteciliğin, basın yayının hürriyeti de o kadar kutsaldır. Ülkenin ve vatanın birliğini ve bütünlüğünü, toplumun huzur ve barışını, bireylerin hak ve özgürlüklerini, toplumsal mutabakatı, tarafsız ve objektif haberciliği ilke edinen tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.