Fide satışında son dem!

Her yıl Nisan ayının ilk haftası ekilmeye başlanan sebze ve meyve fideleri için sezon sonuna gelindi. Sezon sonuna sayılı günler kala fide satıcıları, fide almak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunarak: “Haziran ayının 10'una kadar s

SİYASET 9.06.2020 10:08:49 0
Fide satışında son dem!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ekimine Nisan ayında başlanan ve Haziran ayında son bulan fideler için sayılı günler kalırken, tezgahlarda kalan son ürünler de satılmayı bekliyor. Şehir merkezi dışında kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların yanı sıra bu yıl özellikle koronavirüsten dolayı apartman dairelerinde oturan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği fideler balkonlarda da yeşermeye başladı. 
Bölge iklimine uygun Siirt Baykan, Antalya ve Mersin illeri başta olmak üzere çeşitli bölgelerden getirtilen sebze fideleri, bu yıl da vatandaşlar tarafından alınarak bağ – bahçelere ekildi. Fide satıcıları da yaşanan yoğunluktan dolayı verimli bir sezon geçirdiklerini belirtti.

“YOĞUN VE BEREKETLİ BİR SEZON GEÇİRDİK”

Konuyla ilgili görüştüğümüz fide satıcısı Erol Kurt, koronavirüsten dolayı bu yıl özellikle daire sahipleri tarafından da fide çeşitlerine rağbet olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “6 senedir bu işi yapıyorum, ilk başladığımızda bu işin acemisiydim ama daha sonra tüm detayları ile bu işi öğrendik ve ona göre özellikle bölgemizde verimli olan ürünleri getirmeye başladım. Sezonunda işimiz çok yoğun oluyor. Elemanlarla birlikte toplam 6 kişi çalışıyoruz. Mart ayının sonlarına doğru tohum satışlarına başlıyoruz, Nisan ayının ilk haftasından itibaren de fide çeşitlerini getiriyoruz. İlk olarak Antalya’dan fide çeşitlerimiz geliyor, Nisan sonuna doğru ise Baykan’dan deste halinde fide çeşitleri gelmeye başlıyor. Biberin bütün çeşitleri, domatesin asma çeşidi, yer domatesi, çeri domatesi ve diğer ürünler biz de bolca mevcut. Fiyatlarımızda bir değişiklik olmadı, geçen seneyle hemen hemen aynı fiyatlara ürünlerimizi sattık. Biber çeşitleri ve yer domatesi 1 TL, salatalık ve asma domates 1.50 TL, çeri domates 2.50 TL. Koronavirüsten dolayı fiyatlar yükselmedi, bu süreçte insanlar çoğu kez dışarı çıkmadı ve bu da vatandaşların boş zamanının olmasını sağladı. Dolayısıyla bahçesi olan da olmayan da fide alıp ekti. Çoğu vatandaş oturdukları dairelerin balkonlarına fide ekmeye başladı. Bu sene biz fide satıcıları dışında fide satanlar da oldu, bu kısmen de olsa bizim işlerimize etki etti, her yerde fide satılmaya başlandı. Buna rağmen satışlarımız çok şükür iyi geçti, yoğun ve bereketli bir sezon geçirdik.” 

“TÜM ÇEŞİTLER 1 TL”

Fide satışlarında sezon sonuna gelindiğini de hatırlatan Erol Kurt, kalan son ürünlere vatandaşların yetişmesi için çağrıda bulunarak: “Sezon sonuna geldik, elimizde kalan son ürünleri de satarak sezonu kapatmayı planlıyoruz. Yani bugün - yarın sezon kapanır. Artık son demdeyiz, kalan tüm çeşitler 1 TL.” dedi.

Fide satışında son dem!

Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: