Feridun Irak'tan 'Tarım politikasında Gelecek nesil uyarısı'

Tarım ve hayvancılıkta uygulanan politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Feridun Irak, 82 milyonun gıda güvenliğini holdinglere bırakılamayacağını vurguladı.

SİYASET 29.04.2019 13:55:52 0
Feridun Irak'tan 'Tarım politikasında Gelecek nesil uyarısı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve hayvancılıkta uygulanan politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Feridun Irak, 82 milyonun gıda güvenliğini holdinglere bırakılamayacağını vurguladı.

Son yıllarda tarımda dışa bağımlığın artmasını eleştiren Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, tarım sektörünün sıradan bir iş olmadığını belirtti. Eleştirilerini sosyal medya hesabından paylaşan Irak, gelecek nesillerin gıda güvenliğini holdinglere bırakılmayacak derecede çok hassas olduğunun altını çizdi.

‘TARIM SIRADAN BİR İŞ DEĞİL’
Ülke olarak daha önceki yıllarda tarımda iç talebi karşılamakla kalmayıp, ihracatlar yapan bir ülke konumunda olduklarını vurgulayan Irak, tarım ve hayvancılık politikaların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İşte Irak’ın o mesajı;  “Tarım sıradan bir iş değildir. 82 Milyonun ve gelecek neslin gıda güvenliği holdinglere terk edilmemeli. Çare; Kendine yettiği ve birçok ülkeye sebze meyvenin yanı sıra canlı hayvan ihraç ettiği yıllardaki politikaların temel alınmasındadır”

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL