Feqîyê Teyran Derneği 7 ayrı komisyonla Van için çalışıyor!

Van’da binlerce dernek arasında sayılı dernekler faal olarak kent yararına çalışırken Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çalışmaları ile fark yaratıyor.

SİYASET 4.11.2019 12:49:15 0
Feqîyê Teyran Derneği 7 ayrı komisyonla Van için çalışıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da binlerce dernek arasında sayılı dernekler faal olarak kent yararına çalışırken Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çalışmaları ile fark yaratıyor. Bir alanda değil, birçok alanda ve 7 farklı komisyonla yaptıkları etkinliklerle kentte adından söz ettiren dernek, bir çok anlamda fark yaratan çalışmalara yer veriyor.

Dernek adından söz ettirmeye devam ederken yaptıkları faaliyetler ve etkinliklerle ilgili Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muammer Takıs, tüm çalışmaları ve gelecek hedeflerini açıkladı. 2017 yılında 7 ismin girişimi sonucu kurulan Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gelinen süre içerisinde kentte çok sayıda derneğin içerisinde yaptıkları etkinliklerle adından söz ettirdi. Dernek, 7 ayrı komisyonla kentte kültür-sanat, spor, çevreci, hayvan hakları ve tiyatro komisyonlarıyla birçok etkinliğin altına imza atarak farkındalık oluşturdu. Kısa süre içerisinde adına söz ettirmeyi başaran dernek, genç nesillerin madde bağımlılığından koruma, çevreci, hayvan hakları ve kültürel geleneklerin devamı adına birçok yaptığı etkinlikle öncü etti.

Özellikle genç nesillere yönelik yaptıklarını çalışmaların meyvelerini alan dernek, 15 yaş grubundan olan erkek-kız hentbol takımı 2’inci ligde yer alıyor. Derneğin kısa süre içerisinde yaptıkları faaliyetler ve etkinliklerle ilgili Şehrivan Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Muammer Takıs, önemli açıklamalarda bulundu.

TAKIS: BİRÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATTIK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Feqîyê Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Takıs, 2017 yılında derneği kurduklarını ve kuruluş döneminde yönetimde yer alacak isim bulamadıklarını kaydetti. Takıs, derneği çevresinde bulunan 7 arkadaşla birlikler kurduklarını ifade ederek şunları belirtti: “Derneğimizi 2017 yılında 7 arkadaşım ile birlikte kurduk. Derneğimizin adına gelirsek ilimizde en büyük eksikliğin iletişim olduğu kanısındayım buradan yola çıkarak derneğimizin adını kuşlarla konuşan ve kültürümüzün bir parçası olan Feqîyê Teyran adını koyduk. Bu yola insanlarla iletişim kurup ilimizin kültürünü ve tarihsel dokusunu yaşatmayı planlıyoruz. Derneğimizi kurduktan kısa süre sonra derneğin sistemini komisyonlara dönüştürdük. 7 ayrı komisyonla kentte kültür-sanat, spor, çevreci, hayvan hakları ve tiyatro gibi ekipler oluşturduk. Bu komisyonlar çerçevesinde birçok etkinliğe imza attık” dedi.

TAKIS: DERNEĞİN ETKİNLİKLERİNE DEĞİNDİ

Derneğin yaptığı faaliyet ve etkinliklerine değinen Takıs, kuruluş tarihinden itibaren birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Derneğimizin spor komisyonunda 15 yaş grubunda yer alan iki ayrı erkek-kız hentbol takımımız var. İki takımımız da 2’inci ligde yer alıyorlar, ligde iyi bir grafik çizerek ilerliyorlar. Tiyatro komisyonumuz, yaklaşık olarak 2 yıldır aktif olarak oyun sergiliyor. 21 Kasım 2019 tarihinden ‘Çocuk Gelinler’ konusuyla Van Devlet Tiyatrosu’nda seyirci karşısına çıkıyor. Hayvan Hakları komisyonu, ilimizdeki her ilçede olmak üzere hayvan hakları üzerine hayvanların beslenmesi, bakımları ve aşılarıyla dernek üyelerimiz gönüllü olarak ilgileniyor. Kültür-Sanat komisyonumuz yaklaşık olarak 6 aydır sıra gecesi düzenliyor, kültür evimiz var. Kültür evimizde ilimizin kültürünü anlatarak, yaşatmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğimiz neticesinde her hafta bir okulu misafir ederek genç nesillere kültürümüz anlatmak gayreti içerisindeyiz. Bunların dışında halk oyunları ekibi olarak bir komisyon daha kurduk. Bunu ilerleyen zamanlarda Anadolu Ateşi tarzında bir dans ekibine dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

“TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALARDA ÖNCÜ OLACAĞIZ”

Son olarak Takıs, şu ifadeleri kullandı: “Dernek olarak ilimizde bulunan genç nesillere yönelik etkinliklerimiz devam edecek. Özellikle çağımızın en büyük problemi olan madde bağımlılığından gençlerimizi uzak tutarak spora teşvik etmek ve kültürel değerler noktasında kendilerini bilinçlendirmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Özellikle ilimizde 700'ün üzerinde derneğin var olduğunu ele alırsak, ilimize hizmet veren derneklerin tabela derneği kalmasından ziyade yaptıkları etkinliklerle ve hizmetlerle gündemde yer almasından yanayız. Bilinçli çalışmalarımıza devam edeceğiz, ilimizdeki gençlerimize ve vatandaşlarımıza teşvik edici çalışmalarda öncü olacağız” şeklinde konuştu.

 ŞEHRİVAN HABER-HAMİT KARAKUŞ/MENDUH ÇALIŞKAN-