Faruk Alpaslan "Gün Muhsin Aydın'a destek olma günüdür'

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, "Muhsin Aydın İpekyolu için seçilmiş bir adaydır. Biz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Bize düşen görev kendimizi bir kenara çekmek değil, samimiyetle

SİYASET 18.03.2019 13:46:51 0
Faruk Alpaslan "Gün Muhsin Aydın'a destek olma günüdür'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç ile Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Hızır Esnaf ve SanatkarlarKredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, "Muhsin Aydın İpekyolu için seçilmiş bir adaydır. Biz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Bize düşen görev kendimizi bir kenara çekmek değil, samimiyetle çalışmak ve kazanmak için gayret etmektir. Herkesi İdeolojisi ne olursa olsun bir kenara bırakıp yerel yönetimlerde insanca bir yaşam için oy vermeye davet ediyorum" dedi.

YAVİÇ, 'FARUK ALPASLAN, SAMİMİ, GAYRETLİ VE BAŞARILI BİR KARDEŞİMİZDİR'

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, ile AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan’ı makamında ziyaret Faruk Alpaslan'ı ziyaretten çok kendi evlerine gelmiş gibi hissettiklerini aktaran AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, "Faruk Alpaslan Van’da her zaman AK Parti’nin yanında yer aldı. Başkanımız bize her zaman samimi ve içten davranarak yakınlığını hissettiriyor. Van’da AK Parti’nin ihtiyaç duyulduğu her anında, bir davete gerek duymadan tüm imkanıyla Cumhurbaşkanımıza, ülkemize ve davamıza sahip çıkmak için çalışmalarda yer alarak hepimize örnek oluyor. Saha çalışmalarımızı hızlı bir tempo ile sürdürüyoruz ve sahadaki hava çok güzel. İnşallah bu hava sandığa da yansıyacak ve İpekyolu'na hizmet etme fırsatını yakalamış olacağız” diye konuştu.

YAVİÇ, 'GENÇLERİ İŞ SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ'

İşsizliğinin memleketin büyük bir sıkıntısı olduğunu, bu sorunu çözmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirten Yaviç, “İŞKUR’da bunu en aza indirmek için program üstüne program açıyor en azından bu bir soluklanmadır. Yarınlarımız inşallah bugünden daha iyi olur kardeşlerimize dokunuyoruz, dokunmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AYDIN, 'FARUK ALPASLAN AK PARTİNİN BİR NEFERİDİR'

Faruk Alpaslan’ın AK Parti’nin bir neferi olduğunu altını çizen AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, “Açıkçası ben ne diyeceğimizi bilmiyorum ama şuna değinmek istiyorum. 15 Temmuz darbe gecesinde AK Parti binasına gittim Faruk Bey oradaydı. Belirtmek istiyorum ki Faruk Alpaslan Bey AK Parti'ye gönülden bağlı bir şahsiyettir. Faruk Bey'den destek alamaya gelmedik, çünkü Faruk Bey'in desteğini her zaman gördük ve görmeye devam edeceğimizi de biliyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

ALPASLAN, 'HER ZAMAN PARTİMLE VE SİZİNLEYİM'

Bu kutlu yolculukta önlerinde çok iyi bir hedef olduğunu vurgulayan Faruk Alpaslan, “Burası sizin eviniz ve ben her zaman sizin yanınızdayım. Ben bu süreç zarfında en fazla mağduriyeti çeken, zor dönemlerde, zor yerlerde, aday olduğum zaman da sizlerle beraber sahadaydık. Bu kutlu yolculukta önümüzde çok iyi bir hedef ve fırsat var. Başta İpekyolu olmak üzere teşkilatın mutfağında çok iyi yetişmiş bir ilçe başkanımız, gönüllere nasıl dokunabileceğini ve sorunların nasıl, nerde çözülebileceğini bilen bir ilçe teşkilatı var. Bunun yanı sıra memleketin en zor dönemlerinde, en zor köşesinde, en zor ilçesinde ilçe başkanlığı yapmış ve samimiyetinde, dürüstlüğünde hiçbir zaman ödün vermemiş Muhsin kardeşim de yıllardan beridir ailesiyle kendisiyle gurur duyacağım bir ailenin mensubudur. Bu konuda o da benim gibi aynen Kürt oğlu kürttür. İnsanımızın sorunlarını her zaman bilmiş ve macadele etmiş bir kardeşimizdir” dedi.

ALPASLAN, 'HERKES KAZANMAYA ODAKLANIP SAMİMİYETLE ÇALIŞMALI'

Muhsin Aydın’ın seçilmesi halinde İpekyolu'nun hızlı bir şekilde gelişeceğine inandığını söyleyen Alpaslan, “Baktığınız zaman İpekyolu seçmeninin %60’ın üzerindeki bizim Başkale, Yüksekova tarafından gelen seçmen kitlesinden oluşuyor.  Kendilerine dokunabilen, sorunlarını çözebilen, halktan ve samimi bir insanın onlara hizmet etmesini istiyorlarsa, Muhsin Aydın tamda öyle bir insandır. Muhsin Aydın Belediye Başkanı olarak İpekyolu İlçemize güzel hizmetler edeceğine inanıyorum. AK Parti içerisinde geçmişten bugüne kadar bizim gibi hizmet eden insanların da köşelerine çekilmeyip, samimiyetle ve gayretle çalışması gerekiyor” dedi.

ALPASLAN, 'BİZ BİRBİRİMİZİ TAMAMLAYAN UNSURLARIZ'

Teşkilatıyla, meclis üyeleriyle ve adayıyla hep birlikte kazanmak için çalışmanın önemine değinen  Alpaslan, “Ben her zaman söylüyorum STK’larda mücadele ettiğimiz dönemlerde Necdet Takva ile en fazla karşı karşıya gelen insanlardan biri benim, ama Cumhurbaşkanımızın açıkladığı günden itibaren kendi partimize bunu layık görmüşse ve eğer biz dava adamıysak bize de sahip çıkmak düşer. Biz hepimiz birbirimizi tamamlayan unsurlarız. Herkes her şeyi çok iyi biliyor anlamına gelmiyor. Bizde eksik olan tek şey ruh halimiz. Ben her zaman, her yerde söylüyorum ben AK Partiye kapımı, gönlümü açmışım çünkü inanmışım. Bugünde öyle olacak yarında öyle olacak. Sivil toplum örgütleri içerisinde, seçim öncesi kaçan oynayan insanlar bugün çıkıp açık açık desteklerini ortaya koyması gerekiyor. "Belediye Başkan Adayı olamadım" diye, "meclis üyesi listesine giremedim" diye, partiye ve davaya küsmek olmaz. Hatta inadına gidip karşı partiye destek vermek tam bir ihanettir. Biz menfaat için değil hizmet için çalışıyoruz ” diye konuştu.

ALPASLAN, 'HERKES TARAFINI BELLİ ETSİN'

Memlekette gri rengin olmadığının altını çizen Alpaslan, “Ya siyahtır ya da beyazdır” diyerek, herkesin rengini ve tarafını beli etmesi gerektiğini vurguladı.  

Gençlerin geleceği için doğru karar verilmesi gerektiğini söyleyen Alpaslan, “Herkes çıkıp renklerini göstersin ve desin ben ya A adayını destekliyorum, ya da B adayını destekliyorum. İkili oynamaya gerek yok, çıksınlar ve hepimizin geleceği, kentin huzuru, gençlerin istihdamı için açık açık destekte bulunsunlar, bugün gayret günüdür. Memleketin 5 yılının nasıl olacağının kararının verileceği, damgasının vurulacağı bir gündür. Son 2 yılda yapılan hizmetleri siz saymaya kalksanız inanın bitiremezsiniz. Bu projelerin devamı için, huzurun ve refahın yükselip kalıcı hale gelmesi için ideolojisi ne olursa olsun bir kenara bırakıp, yerel yönetimlerde insanca bir yaşam, insanca yaşanılabilir bir memleket haline dönüştürülebilmesi ve yönetilmesi için, herkesin aklını başına toplaması gerekiyor. Adayların ne yapabileceğini, ortaya ne koyduğunu, projelerini ve hedeflerini bilmeden ideolojik bir mantıkla verilen oyların, daha sonra büyük pişmanlıklara sebep olduğunu biliyoruz. Çoluk çocuğumuzun geleceği için doğru adım atmak gerekiyor” dedi.

ALPASLAN, 'MUHSİN AYDIN'IN EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİNE İNANIYORUM'

Esnaf ve tüccarın ruh halinin Van’ın ileriye dönük hedefi haline gelmesi gerektiğini aktaran Alpaslan, ailesiyle birlikte çalışmalara katıldığını söyledi. Alpaslan, “Birçok ülkenin kavşak noktasında bulunan Van'ındaha çok ileriye gitmesi gerekiyor. Buradaki esnaf ve tüccarın ruh halinin bu olmaması gerekiyor. Ben kendim ve ailemle, yanımdaki odalarla birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. ben AK Partiliyim ve AK Parti için çalışmalarımızı da sonuna kadar devam ettireceğiz. Ben Muhsin kardeşimin Van’a İpekyolu’na en iyi şekilde hizmet edeceğine eminim ve kefiliyim. Kazanmak çalışmaya, samimiyete ve gayrete bağlıdır. Bakın biz öyle dönemler yasadık ki kadın kollarının broşürleri götürüp posta kutularına atıp kaçtıkları dönem de biz yine siyasetteydik ve sıkılmadık el bırakmadık ve biz bugün onların gönüllerine de dokunacağız. Partileri ne olursa olsun, ideolojik düşüncesi ne olursa olsun önce memleket demeleri lazım. Ben bu süreçte sahadayım, köy köy gezmeye ve çalışmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Vesim Yaviç, ile AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın’a teşekkür eden Alpaslan, her zaman yanlarında olacağını söyledi.