Eski Van Milletvekili Mustafa Bilici AK Parti’den istifa mı etti?

AK Parti Eski İl Başkanı ve 24. Dönem Van Milletvekili Mustafa Bilici AK Parti’den istifa etti.

SİYASET 22.11.2019 16:31:57 0
Eski Van Milletvekili Mustafa Bilici AK Parti’den istifa mı etti?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun partisinden istifasını açıklamasının ardından parti kurma çalışmalarına hız vermişti. Davutoğlu bu kapsamda ağırlıklı olarak AK Parti eski milletvekilleri ile görüşerek AK Parti’den istifa etmeleri yönünde girişimlerde bulunduğu biliniyor.

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı parti çalışmalarına katılmak üzere bir istifa da Van’dan geldi. Bir dönem AK Parti Van İl Başkanlığı da yapan AK Parti 24. Dönem Van Milletvekili Mustafa Bilci’nin, Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide görev almak üzere partisinden istifa ettiği iddiası gündeme geldi.

İddialar üzerine görüştüğümüz Mustafa Bilici'ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, Ahmet Davutoğlu ekibi Mustafa Bilici'yi saflarına katmak için uzun süredir yürüttüğü çalışmalara "Bugüne kadar emek verdim partim var" diyerek olumlu cevap vermeyen Mustafa Bilici, gelişecek süreçleri daha iyi değerlendirebilmek üzere AK Parti'den bugün istifa etti.
 

MUSTAFA BİLİCİ KİMDİR?
Mustafa Bilici
, 1 Ocak 1969'da Van Muradiye'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Kefser'dir.

Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Serbest muhasebeci, mali müşavir olarak çalıştı. Mali danışmanlık yaptı. Van'da ilk yerel alışveriş merkezlerini kurdu. Sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı.

Ak Parti'den 24. Dönem Van Milletvekiliği ve Van İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde İngilizce, Fransızca ve Farsça bilen Bilici, evli ve 3 çocuk babasıdır.