Ertuğrul Günay, 'Toplantılara katılıyorum' deyip açıkladı! İşte Babacan'ın yeni partideki görevi

Eski bakan Ertuğrul Günay, yeni parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan'ın toplantılarına zaman zaman katıldığını belirterek, "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" dedi.

SİYASET 28.06.2019 22:39:44 0
Ertuğrul Günay, 'Toplantılara katılıyorum' deyip açıkladı! İşte Babacan'ın yeni partideki görevi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye'de son aylarda AK Partili bazı isimlerin yeni bir parti oluşumuna girdiği iddia ediliyor. eski bakan Ertuğrul Günay'dan yeni parti kurması muhtemel bu isimlerden en çok konuşulanlardan biri Ali Babacan hakkında bomba açıklamalar geldi.

Babacan'ın çalışmalarına hız verdiği yeni hareketin toplantılarına zaman zaman katıldığını belirten Günay, "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" iddiasını da doğruladı.

''Herkesle istişare yapılıyor''
Yurt dışında yaşayan bir çok bilim insanına davette bulunulduğuna da değinen Günay, siyasetin farklı kulvarlarından ve toplumun her kesiminden isimlerle de bir araya geldiklerini ifade etti. Günay, "İYİ Parti gibi yalnızca bir partinin içinden çıkıp yola devam etmek gibi bir düşünce doğru değil. Herkesle istişare yapılıyor" diye konuştu.

Günay ayrıca yeni hareketin en geç yeni yıla kadar yola çıkması gerektiğini ifade etti.

5'li kurul iddiası
AK Parti'de yönetimin ve politikaların belirlenmesinin tek kişinin iradesinde olmasına eleştirel yaklaşan ve kurulacağı iddia edilen partinin 5'li bir komisyon aracılığıyla ile yönetileceği ifade ediliyor. 5'li kurul olarak da adlandırılan komisyonda Abdullah Gül, Beşir Atalay, Fehmi Koru, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç'ın olacağı konuşuluyor.

Deklerasyon mektubu verdiği öne sürülmüştü
Babacan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la 23 Haziran öncesinde bir araya geldiği ve Babacan'ın AK Parti'nin kurucuları arasından ayrılmak istediği belirtilirken, Erdoğan'a bir 'deklerasyon mektubu' bıraktığı da ileri sürüldü.