Ergin’den Ak Parti yönetimine sert eleştiri

2009’dan bu yana AK Parti Van İl Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev yaparak en son 31 Mart seçimleri döneminde e-devlet üzerinden AK Parti üyeliğine son veren Ergin üyeliğine son vermesinin sebebini şu şekilde açıkladı: “Ha

SİYASET 6.09.2019 20:49:29 0
Ergin’den Ak Parti yönetimine sert eleştiri
Tarih: 01.01.0001 00:00

2009’dan bu yana AK Parti Van İl Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev yaparak en son 31 Mart seçimleri döneminde e-devlet üzerinden AK Parti üyeliğine son veren Ergin üyeliğine son vermesinin sebebini şu şekilde açıkladı: “Halka yabancı, küçümseyici tavırlar, görevlendirmelerdeki liyakat ve ehliyet esaslı değil de kafa kol ilişkisi içinde belirlenen adaylar, tevazu, samimiyet ve dava bilincinden uzak yaklaşımlar ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde asalak olmayı, niteliksiz siyaset yapmayı tercih eden teşkilat yöneticilerimizle siyasete bakışta ayrılıklar yaşadım.”

Daha sonra kendisi istifa etmiş olmasına rağmen İl Başkanlığı’ndan bir ihraç kararı çıktığını belirten Ergin “İşin garibi ifade ettiğim gibi parti üyeliğimi kendi isteğimle ben sonlandırmış ve AK Parti’yle yasal olarak bir bağım yokken böyle bir karar almanın yine AK Parti siyasetinde Van il başkanlığının nasıl liyakatsiz, ehliyetsiz, ferasetten ve samimiyetten yoksun, teşkilatçılıktan hiçbir şekilde anlamayan, işin kibir ve ego kısmıyla ilgilenip şahsi hesaplarla sağa sola kişisel menfaatleri için saldıran kişiler tarafından temsil edilmiş olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu.” Diye ekledi.

İŞTE MURAT ERGİN’İN O AÇIKLAMALARI…

“NİTELİKSİZ SİYASET YAPAN YÖNETİCİLERLE AYRILIKLAR YAŞADIM”

Görevi boyunca her zorluğa göğüs gerdiğini belirten Ergin “2009 yılında büyük bir heyecan ve onurla Ak Parti İl Gençlik Kollarında başlayan aktif siyaset hayatım devamında ana kademe teşkilatlarımızda 6 yıl boyunca İpekyolu İlçe Başkan Yardımcısı olarak 31 Mart yerel seçim süreci öncesine kadar devam etti. Bu süreçte tek amacım milletimize ve davamıza samimi bir şekilde hizmet etmekti. Hasbi duygularla, gece gündüz demeden her türlü zorluğa göğüs gerip her anlamda bedel ödeyerek görev aldım. Tabi bu süreçte teşkilatlarımız içinde özellikle İl Başkanlığımızda ve ilçe teşkilatlarımızda karşılaştığımız sorunlar, halka yabancı, küçümseyici tavırlar, görevlendirmelerdeki liyakat ve ehliyet esaslı değil de kafa kol ilişkisi içinde belirlenen adaylar, tevazu, samimiyet ve dava bilincinden uzak yaklaşımlar ve en önemlisi de güçlü ve karizmatik bir lider olan genel başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’IN gölgesinde asalak olmayı, niteliksiz siyaset yapmayı tercih eden teşkilat yöneticilerimizle siyasete bakışta ayrılıklar yaşadım.” Şeklinde konuştu.

“BİR İŞ BİLMEZLİK ÖRNEĞİ”

AK Parti üyeliğinden istifa etmiş olmasına rağmen daha sonradan bir iş bilmezlik ile kendisinin ihraç kararıyla karşı karşıya bırakıldığını dile getiren Ergin “Bu konudaki eleştirilerimi her zaman samimi duygularla, her zaman teşkilatçılık ve dava ahlakımıza uygun bir şekilde kendi içimizde dile getirdim. Kimsenin veya belli bir grubun da asla adamı olmadım. Tek derdim vardı uzun yıllardır sorun yaşayan ve siyasetten ve siyasetçilerden umutla olumlu sonuçlar bekleyen milletime, halkımıza hizmet etmekti. Buna fırsat verilmediğinde, eleştirilere kulak tıkandığında 31 Mart yerel seçimleri sürecinde Tuşba Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı olduğumda AK Parti üyeliğinden e-devlet üzerinden resmi olarak istifa etmiş olmama rağmen ve AK Parti Van İl yönetimi parti üyeliğim olmadığı halde şahsımı parti üyesiymişim gibi garabet ve tam bir iş bilmezlik örneği sergilenip şahsım AK Parti’den ihraç kararıyla karşı karşıya bırakıldı.” İfadelerini kullandı.

“İL BAŞKANLIĞI LİYAKATSİZ KİŞİLERDE”

Ergin açıklamasının devamında şunları söyledi “İşin garibi ifade ettiğim gibi parti üyeliğimi kendi isteğimle ben sonlandırmış ve AK Parti’yle yasal olarak bir bağım yokken böyle bir karar almanın yine AK Parti siyasetinde Van il başkanlığının nasıl liyakatsiz, ehliyetsiz, ferasetten ve samimiyetten yoksun, teşkilatçılıktan hiçbir şekilde anlamayan, işin kibir ve ego kısmıyla ilgilenip şahsi hesaplarla sağa sola kişisel menfaatleri için saldıran kişiler tarafından temsil edilmiş olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu.”

Konuşmasının devamında AK Parti İl Başkanı Türkmenoğlu ve yönetimine sorular yönelten Ergin: “Buradan Ak Parti ve Van siyaseti adına bu kadar garabet ve iş bilmez bir kararı talep eden İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetimine ve bu kararı hiçbir inceleme, araştırma yapmadan körü körüne sorgusuzca kabul edip, hakkı olmayan bir şekilde İl Başkanına şirin görünmek ve koltuğunu koruma çabası içine giren İl Disiplin Kurulu Başkan ve üyelerine sormak istiyorum:

Akla ziyan böyle bir kararı almaya sizi sevk eden nedir acaba?

Derdiniz milletimizin ve aziz davamızın millete hizmet etmek için size emanet ettiği makamları böylesine şahsi amaçlarınıza hizmet etmekten ne zaman vazgeçeceksiniz?

Bu millete gerçekten ne zaman hizmet edeceksiniz?

Van sahipsiz bir köye dönüşmüşken, bu şehrin yıllardır çözüm bekleyen onca sorunu varken sırf kendinizi, makamınızı kurtarmak için enerjinizi, zamanınızı bu tür küçük ve anlamsız işlere ayırmaktan ne zaman uzaklaşacaksınız?

Bizim gibi yıllarını bu davaya hizmete adamış nice dava adamını küçük hesaplarla saf dışı etme telaşını, gayretini acaba neden başta büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere ilçe belediye başkanlıklarını kazanmak için ortaya koymadınız?

Bu şehrin nice kaliteli, samimi, dava erleri varken neden ısrarla sizin lobinizi yapacak gençlik ve kadın kolları başkanlarını belediye meclis üyeliklerine aday gösterdiniz?

Bu şehir Türkiye’deki en genç şehirlerden biri iken neden samimi bir şekilde gençlerimize başta kalbinizi, kapınızı açmadınız?

Neden göstermelik birkaç toplantı ve etkinlikle bu şehri kandırmaya devam ediyorsunuz?

Halkı küçümseyen, dışlayan, alay eden tavırlarla bir yönetim anlayışı ortaya koyarken bu davaya en büyük ihaneti sizin yaptığınızı ne zaman göreceksiniz?

İşaret parmağınızı bu şehrin, davanın, partinin sahibiymiş gibi sağa sola sallayıp birçok kişiyi hain ilan edip disipline sevk ederken diğer 3 parmağınızın sizi gösterdiğini niye görmezsiniz?

Eleştiriye kapalı, ben bilirimci bir edayla kibir abideleri gibi sadece birkaç fotoğraf ve sosyal medya kahramanlıklarıyla daha ne kadar yol alacağınızı, neyi başaracağınızı düşünüyorsunuz?

Sokağa, halka yabancı, mutlu dünyalarında şimdiden 2023 hayali kuran sizler gerçekten ne zaman bu milletin size emanet ettiği makamların hakkını vermeyi düşünüyorsunuz?” şeklinde sıraladı.

Ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Ergin şu şekilde devam etti:

“Bu vesileyle AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Genel Merkezine sesleniyorum.

Van il başkanınız Kayhan Türkmenoğlu talimatıyla akla ziyan bir şekilde böyle usulüne aykırı ve keyfi ihraç istemleri oldukça, makamları işin ehline teslim etmedikçe Ömer’leri asla bulamayacaksınız!

Emin olun ki her zaman yalan bilgilerle hazırlanan raporlar ve kararlarla kan kaybetmeye devam edeceksiniz!

Halka bütünleşmek, kuruluş ruhuna geri dönmek ve tekrar hedeflenen büyük başarılara kavuşmak istiyorsanız asalak siyasetçilerden mutlaka uzak durmalısınız!

Van Cumhurbaşkanına her zaman saygı duydu ve sahip çıktı. Bunu en son 31 Mart öncesi Sayın Cumhurbaşkanımız Van’ı şereflendirdiğinde hep beraber gördük. Ama buradaki teşkilat kademelerindeki yanlış isimler, liyakat ve ehliyetten uzak görevlendirmeler, küçük hesaplar yüzünden bu sevgi ve bağlılık sandığa yansımadı. Hal böyle devam ederse asla da durum değişmeyecek.

Ömer’ler bu davaya hizmet etmek için samimi çaba ortaya koyarken maalesef Ömer’leri arkadan hançerleyenler de boş durmuyor ve durmayacak. Bu duygu ve düşüncelerle Ak Parti Van İl Başkanı ve yönetiminin aldığı karar tarihinde zaten Ak Parti’de yasal bir parti üyeliğim olmadığı için bu karar yasal değildir ve benim için de yok hükmündedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”