Erdoğan kendi kurduğu tuzağa düştü

Avukat Uğur Poyraz, AK Parti'nin parlementoya girme şansı dahi olmayan MHP'yi dirilttiğini ve kurtulmak için yol aradığını belirtirken “Türkiye’yi seçime Erdoğan götürebilir” dedi.

SİYASET 5.09.2019 11:08:12 0
Erdoğan kendi kurduğu tuzağa düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avukat Uğur Poyraz, TV5’de yayınlanan ve Mehmet Ali Kayacı’nın sunduğu “Buluşma Noktası” programında, çarpıcı açıklamalarda bulundu

AKP isterse Türkiye’yi MHP ile birlikte erken seçime götürebilir. Eğer Erdoğan erken seçim istemezse bu onun son dönemi olur. Teorik olarak söylüyorum; 4 yılı tamamlayıp evde oturabilir; ama erken seçim gündeme gelirse, Erdoğan yeniden seçilme şansı olur. Tek sıkıntısı 50+1 oy… Kendi kurduğu tuzağa kendi düştü. Başkası bu oy oranına ulaşamaz diye söylüyordu; acaba şimdi kendi ulaşabilir mi?

İşte o noktada da yerel seçimlerde birlikte hareket eden partilerin ve yeni kurulacak olan partilerin akıllı bir şekilde birlikte olmanın faydasını iyice özümseyip hareket ederlerse, Erdoğa’nın çıtayı aşabileceğini düşünmüyorum.

‘ERDOĞAN’IN ŞU AN ASIL KURTULMAK İSTEDİĞİ MHP’

 
Erdoğan’ın şu an asıl kurtulmak istediği Milliyetçi Hareket Partisi. Çünkü MHP iktidarla yaptığı ittifak sayesinde birçok yerde belediye başkanlığını kazandı, seçimlerde milletvekilleri çıkardı. Tek başına girse belki de parlamentoda dahi olamayacaktı. O nedenle Türkiye siyasetinde belli olmaz ilerde, Erdoğan ve Akşener, resepsiyondaki fotoğrafında görüyoruz ki birbirlerine en ağır lafları söyleyenler değilmiş gibi, sanki dün ayrılmış da bugün yeniden arkadaşmış gibi bir araya gelmişler izlenimi vardı.
O nedenle Rahmetli Demirel’in bir lafı var; ‘Siyasette 24 saat çok uzun bir süre’. O nedenle Türkiye siyasetinde her şey olabilir.

Muhalefet, ortak akılla hareket ederse başarılı olur

Artık AKP’nin gündem belirlemesinden çok AKP’nin karşısında olanların ortak aklı kullanarak gündem belirlemesi ne kadar mümkün olduğunu gördük. Eğer bunu devam ettirebilirlerse, herkesi kucaklayarak hareket ederlerse başarılı olurlar. Ama terörle, terör örgütleriyle, onlara yakın duranlarla uzak durarak ya da seçim kazanarak bir dönem iktidar olmak değil, uzun vadede gönül kazanarak yapabilirlerse o zaman başarılı olabilirler.