Erdoğan kendi eliyle kendini yalnızlaştırdı

31 Mart yerel seçimlerinden sonra parti içi meselelerle boğuşan AK Parti’de sular durulmuyor. Yanında ne kadar akil adam varsa onları partiden ve bürokrasiden uzaklaştırıp "Buyur Cumhurbaşkanım! Emriniz olur" diyen kalitesiz, iş b

SİYASET 28.07.2019 16:48:40 0
Erdoğan kendi eliyle kendini yalnızlaştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bakanlar kurulu ve parti yönetimindeki değişim beklentisi, AK Parti'deki huzursuzluğu artırmış durumda. AK Parti'de şu anda konuşulan tek konu Genel Başkan Erdoğan'ın kimleri görevden alıp, yerlerine kimleri getireceği.

ERDOĞAN ARTIK YALNIZ BİR ADAM

AK Parti, uzun bir aradan sonra siyasi mesaj üretemiyor. Erdoğan’a politika üreten donanımlı ekipler partiden uzaklaştırılmış durumda. AK Parti’ye yakın isimlerin bile yaşanan değişim süreci sonrasında “Parti ANAP gibi oldu, artık yönetim kabiliyetleri kalmadı, herkes ihale peşinde” yorumları yapması dikkat çekiyor.

BÜYÜKŞEHİRLERİN KAYBEDİLMESİ

AK Parti’nin seçim kazanmasında motorize güç olarak bilinen Büyükşehir Belediyelerinin muhalefet partileri tarafından kazanılması yerel siyaseti en az genel siyaset kadar etkiledi. Erdoğan’a olan güven  sarsıldı. ‘Reis artık seçim kazanmaz’ görüşü dost meclislerinde açık açık konuşuluyor.

Genel Başkan Erdoğan da durumundan haberdar olunca sonbaharda Anadolu gezilerine başlama kararı aldı.  Bu gezilerde partisine hizmet etmiş kişileri bizzat kendisi ziyaret ederek görüşlerini alıp, AK Parti’de yeniden yapılanma için düğmeye basacak. AK Parti’de yapılması planlanan büyük kurultay da yeniden toparlanmak için siyasi projeler üretmeye başlayacak. Fakat bunun toparlanmadan ziyade kopuşları daha da artıracağı, siyasette herkesi memnun etmenin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

AK Parti ve MHP son yerel seçimlerde partisinden memnun olmayan devasa bir taban oluşturdu. Kamuoyu araştırmalarına da yansıyan %40’lık bu oran, kurulması planlanan partilerin de iştahını kabarttı. İnsanların siyaset yapma arzusu ve mevcut siyasi partilerde yer bulamamaları yeni arayışlara neden oldu.

Yeniçağ