Erdemir’den, özel kurs ve özel okulların eğitim sistemine eleştiri…

Enderun Özel Öğretim Kursu Yetkilisi Prof. Dr. Naki Erdemir, Van’daki özel öğretim kursları ve özel okullardaki eğitim sistemini eleştirerek, “Van’da özel öğretim kursları var, özel okullar var. Bunlar da en zeki ve başarılı öğre

SİYASET 23.09.2019 10:51:53 0
Erdemir’den, özel kurs ve özel okulların eğitim sistemine eleştiri…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Enderun Özel Öğretim Kursu yönetimi, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Enderun Özel Öğretim Kursu Yetkilisi Prof. Dr. Naki Erdemir, tertipledikleri tanışma,  kaynaşma, hakikat-ı paylaşma, eğitim problemlerini istişare etme programına katılanlara teşekkür etti.


          25 yıldır Van'da olduğunu söyleyen Erdemir, “Ben orijinal eğitim profesörüyüm. Üzülerek ifade ediyorum Türkiye'de Van eğitim öğretim sıralamasında 75. sıralardadır, burada şahsım olmak üzere hepimiz sorumluyuz. Bu neden kaynaklanmaktadır ve neden böyledir? Bunu istişare etmek, gerçeği konuşmak öncelikle biz eğitimcilerin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bunun üzerinde biraz durmak istiyorum. Değerli kardeşlerim öğretmenliğe ilk atamanın olduğu yerlerden bir tanesi de Van’dır. Böyle olunca öğretmen arkadaşlarımız ilk kez buraya geliyor, deneyimi, tecrübeyi burada kazanıp daha sonra başka yerlere tayin oluyor. Bu uygulama Van'daki öğrencilerimizin başarısını etkiliyor” dedi.


          “TİCARİ DÜŞÜNENLER ÇOK”
Erdemir, konuşmasında özel kurs ve özel okul yöneticilerini de eleştirerek, “Van da özel öğretim kursları var, özel okullar var. Bunlar da en zeki ve başarılı öğrencileri seçip alıyorlar, içerisinden birkaç tane sınıf başarı sınıfı, diğer kalan sınıfları ise ticari sınıf konumunda olduğunu düşünüyorum. Yani para kazanma sınıf oluyorlar. Özel öğretim kursları veya eski ismiyle dershaneler 600-800 adet öğrenci alıyor. Bu Öğrenciler ile birebir ilgilenmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu öğrenci iyi bir lise, iyi bir üniversite kazanacak olsa; zaten okulunda da iken kazanır, okulunda da öğrenci sayısı zaten 500 -600 civarıdır. Bu anlayışın sanki özel öğretim kursu değil, toplama eğitim kampı gibi olduğunu tahmin ediyorum. Bir de Van'da her eğitim kurumu Van birincisi çıkartıyor. Van’da 1. bir tane olur, her özel öğretim kursu birinci çıkartıyor bu nasıl olabilir. Kısaca eğitim Eğitimcilerin işidir, eğitimde başarı ve sonuç önemlidir. Bu açıdan biz eğitimciler bir araya geldik;  Enderun Özel Öğretim Kursunu açtık. Öğrencinin halinden, derdinden psikolojisinden,  neden niçin dersi öğrenemediğinden anlamak gerekir, buda biz eğitim uzmanlarının işidir. Birde gerçekten Van şartlarına göre özel öğretim kurslarının fiyatları oldukça yüksek diye tahmin ediyorum. Bunun için Van'ın ekonomik durumu dikkate alınması gerektiğine inanıyorum. Her ailenin bu ücreti vermesi mümkün değil, bunun için bu öğrenci ve velilere yardımcı olmak vicdani bir meseledir. Eğitim ülkenin ve ailelerin en önemli görevlerinden biridir. Ayrıca insanlık var olduğu sürece eğitim var olacak, bizlerde var olacağız. Bu açıdan toplumun birliği beraberliği, kardeşliği ve ayağa kalkması nitelikli eğitimle olur. Biliyorsunuz biz defalarca Dernek olarak projeler yürüttük. Bu konuda sayın valilerimize müteşekkiriz.  Bu projelerden sıra, sandalye, teknolojik araç-gereç, yazı tahtası kısaca birçok malzeme deneğe kaldı. Devlet bu malzemeleri eğitime ve gençliğe hizmet verin diye verdi. Bizler de kalktık eğitim kadromuzla, birçok arkadaşla, işadamıyla beraber eğitim alanında “Enderun Özel Öğretim Kursunu” açtık. Fiyatlarımız öğrenci ve velilerimizin yararınadır. Bu nedenle de fiyatlarımız Van'daki fiyatların çok altında ve yarısı kadardır” şeklinde konuştu.


         Kurslarla ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Naki Erdemir, “Kursumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerine LGS'ye hazırlık; lise (3. sınıf) 11. Sınıflardan sayısaldan üniversiteye hazırlananlar öğrenciler içindir. Öğrenciden alınan bu küçük meblağ direkt öğretmenlere aktarılıyor ve kaynak temini için harcanıyor. Eksik kalanı bizler finanse ediyoruz. Bu konuda biz sadece koordine ediyoruz, yeter ki öğrencilerimiz güzel yerler kazansınlar, güzel yerlere gelsinler diye. Eğitim için ortam hazırladık, eğitimle ilgili araç gereçlerimizi tahsis ettik. Van da en başarılı, nitelikli, alanında uzman öğretmenleri ders vermesi için ayarladık, öğrenciler en güzel eğitimden ve imkânlardan mahrum kalmasınlar diye. Öğretmenlerimizin hangi konuda eksikleri varsa o konuyu tamamlıyorlar, birebir ilgileniyor, sınıflarımız zaten 15 kişiliktir ve başarı odaklıdır. Kısaca özel ders gibi ders alıyorlar. İsteyen her veli ve öğrencimiz gelip görebilir. Bundan dolayı gerçekten başarı isteyen öğrenci ve velilerimiz böyle bir kurumdan haberdar edilmesi gerekir. Burada bizim görevimiz ve sorumluluğumuz olduğu gibi, siz değerli basınımızın da sorumluluğu ve mesuliyeti vardır. Bu Enderun Özel Öğretim Kursunu, özelliklerini öğrencilerimizin daha iyi bir yere gelmesi için Van halkına duyurmamız hepimizin görevi olduğuna inanıyorum. Biz diyoruz ki; et kasaptan, altın kuyumcudan, sebze manavdan ve eğitim de eğitimciden alınır. Enderun Özel Öğretim Kursunun danışmanlığını ve koordinesini eğitim profesörü olarak bendeniz Prof. Dr. Naki Erdemir yapmaktadır. Bunu hep beraber halka duyuralım diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi