Engellilerin belediyeden talepleri var

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırımlarda ve yollarda yenileme çalışmaları yapıldığını hatırlatan Vanlı engelliler, rampa ve engelli yolu için bazı taleplerde bulundu.

SİYASET 15.08.2020 11:48:29 0
Engellilerin belediyeden talepleri var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Maraş Caddesi ve Ordu Caddesi başta olmak üzer bazı cadde ve sokaklarda kaldırımlarda ve yollarda yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Kaldırımlarda yapılan düzenleme ise, görme ve bedensel engellileri de yakından ilgilendiriyor.  

“RAMPALAR UÇTAN UCA OLMALI”

Engelliler, yeni düzenleme çalışmalarının şimdiye kadar ortaya çıkan bazı eksiklerin giderilmesi için bir fırsat olduğunu söylüyor.
Van Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nurullah Benek, “Kaldırımlarda yer alan engelli yolu ile rampalar çoğu yerde birbirine denk gelmiyor, engelli yolu bazı yerlerde bizi kaldırımın yola düşen kısmına götürüyor. O nedenle sarı çizgiler ile rampa uçtan uca karşılıklı olmalı” dedi.

“RAMPA DİK, KALDIRIMLAR YÜKSEK”

Yapılan yeni çalışmalarla görme ve bedensel engelliler gözetilerek kaldırımlarda bir başka yeniliğin daha yapılması gerektiğini belirten Benek, “Kaldırımlar Van’da her yerde çok yüksek, birkaç santim daha düşük yapılmalı. Ayrıca rampalar çok dik, bizim derneğimize de çok yakınmalar geliyor, kendimiz de yaşıyoruz zaten, engelli rampası o kadar dik ki tekerlekli sandalyeyi indirmek ve çıkarmak için birkaç kişinin yardımı gerekiyor. Yeni düzenlemeyle o nedenle rampalar daha kullanışlı bir standarda kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

BELEDİYE İLE GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan yeni yapılan çalışmalarla ilgili olarak engellilerin genel talepleri belediye yetkililerine iletilecek.
Van’daki engelli derneklerinin, bu konuda belediye yetkilileri ile görüşmeyi planladığı öğrenildi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi