_Eleştirmek yerime çözüm bulmalıyız

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak tüm dünyayı endişeye sevk eden koronavirüs meselesi, Van'da çok fazla gündem olunca, olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Oluşan algı nedeniyle sanki Van'da koronavirüs

SİYASET 2.03.2020 10:57:12 0
_Eleştirmek yerime çözüm bulmalıyız
Tarih: 01.01.0001 00:00

"ELEŞTİRECEĞİMİZE, ÇÖZÜM YOLU ARAYALIM"
Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç da, kronavirüsle ilgili Van’da yapılan tartışmalara değinerek, “Bir birimizi eleştireceğimize çözüm yolu aramalıyız” dedi.
İran’da ortaya çıkan koromavirüs vakaları Van turizmini de etkiledi. 
Sınır kapılarının kapanmasının yanı sıra, kentte koronavirüs vakasının sürekli gündemde tutulmasından dolayı neredeyse Van'ın adı bu virüs ile anılır oldu.
Bu durum da, Van’da her kesimi bir şekilde olumsuz etkilemeye başladı.

"DOLULUK SIFIRA İNDİ"
VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, kapıların kapanmasıyla birlikte otellerde ani bir müşteri düşüşü yaşandığını söyledi.
Yeşilağaç, “Mesela 50-100 yataklı bir otelde en fazla 15 oda dolabiliyor, o da günü birlik, yani iç turizm ile. İşte Nevruz geliyor, bundan dolayı kayıp 15 gün üzerinden hesap edersek otellerin 150 bin TL gibi bir kayıpları oluyor” dedi.

"ÇÖZÜM BULMAK LAZIM"
Konu ile ilgili Van’da abartılı bir tartışmanın yapıldığını ve herkesin bir birini eleştirmeye başladığını belirten Yeşilağaç, şunları kaydetti:
“Diyelim ki İranlılar gelemiyor ya da gelemeyecek, o zaman başka yollar bulmamız gerekiyor. Van’a daha nasıl turist çekebiliriz ona bakmamız gerekiyor. Çok gereksiz tartışmaların yapıldığını düşünüyorum. Böyle yapmaktansa oturup çözüm yolları aramamız gerekiyor.”

"GOOGLE'DE VAN'DA VİRÜS KONUSU VAN GÖLÜ'NDEN ÇOK ÇIKIYOR"
 Kentteki Koronavirüs söylentilerini, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantı da Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da değerlendirmişti. Takva, konuya ilişkin şunları söylemişti; “Şimdi bildiğiniz gibi bir virüs meselesi var. Arkadaşlarım bana istatistiki bilgiler verdiler. Google’de ‘Van’da Koronavirüs’ yazıyorsun 0,53 saniyede 13 milyon 900 bin sonuç çıkıyor. 'Van Gölü' yazıyorsun 0,79 saniyede 9 milyon 710 bin sonuç çıkıyor. Bu rakamlardan sonra ne diyelim? Milyon senedir Van Gölü var, virüs meselesi 10 gündür var. Varın bunu siz değerlendirin. Virüs yoktur ya da vardır demiyorum. Ama şehrimizde korku yaratmaya gerek var mı? İnsan kendi şehrine bunu yapar mı? Rakamlar ortada işte. İtalya’da virüs yok mu ve bu adamlar buraya gelmiyor mu? Almanya’dan, Amerika’dan insanlar buraya gelmiyor mu? Buradaki kapıları kapattık, sorunu çözmüş mü olduk? Böyle bir şey yok. Van fakir bir şehirdir. Bunu her ortamda söylüyorum. Bunu bir kere kabul etmeliyiz. Ben zengin biriyim diyen adam, işçilerine şu anda maaş ödeyemiyor. Keşke 10 tane güçlü zenginimiz, holdingimiz olsaydı. Bundan kötülük, bela gelmez...”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi