Edremit’te Belediyesi’nden ‘Sosyal Belediyecilik’ Örneği

Van’ın Edremit Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı ‘Birlikte Güzelleşelim’ sloganı ile köy çocuklarını traş ederek mutluluklarına ortak oluyor.

SİYASET 17.12.2019 16:33:02 0
Edremit’te Belediyesi’nden ‘Sosyal Belediyecilik’ Örneği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Belediyesi, Van Berberler ve Kuaförler Odası işbirliği ile berbere gidemeyen köy çocuklarına yönelik sosyal sorumluluk projesine start verdi. Bir çok alanda sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemek için birbirinden farklı projelere imza atan Edremit Belediyesi, bu projelerine bir yenisini daha ekledi. ‘Birlikte Güzelleşelim’ sloganıyla Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatıyla hayata geçirilen çalışma kapsamında köylerde eğitim ve öğretim gören çocuklar traş ediliyor. Hiç berbere gitme imkanı bulamayan bazı çocukların ise hem şaşkınlıkları hem de mutlulukları yüzlerine yansırken, projesinin ilk ayağı Taşkonak Mahallesi’nde (köyünde) start aldı. Traşlı halleriyle erkekler yakışıklı olurken, kız çocukları ise yeni saçları ve güzellikleriyle göz doldurdu. 3 ay boyunca sürecek olan proje kapsamında tüm köylerin gezileceği ve traşsız çocuğun kalmayacağı belirtildi.   

türkçe rap şarkılar

-Koç: “Bizim için önemli bir proje”

       Edremit Belediyesi’nin başlatmış olduğu projeye odalarının da destek vererek gönüllü berberlerle katılım sağlandığını ifade eden Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “Güzel bir etkinlik oldu. Kız ve erkek çocuklarımızın saç kesimlerini yapıyoruz. Bizim için önemli bir aktivite. Bu tür çalışmalara odamız olarak her zaman desteğimizi sunacağız. Buraya da 20 kişilik bir ekiple katıldık. 6 erkek 14 de bayan kuaförümüzle buradayız. İnşallah bu sayı daha da artacaktır” dedi.

-Başkan Say: “Sosyal Belediyecilik Projelerimiz Devam Edecek”

       Başlattıkları anlamlı çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, Edremit Belediyesi olarak yeni bir sosyal belediyecilik projesine daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Projeye en uzak köy olan Taşkonak Mahallesi (Köyü) ile başladıklarını ifade eden Başkan Say, “Van Berberler ve Kuaförler Odası işbirliğinde 6’sı erkek 14’ü bayan kuaförü olmak üzere Edremit’e bağlı tüm köylerde özellikle çarşıya ve merkeze ulaşım imkanı zor olan çocuklarımızı traş ettiriyoruz. Bu noktada hem bir araya gelmiş oluyoruz, hem de mutluluklarını paylaşmış oluyoruz. Edremit Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında projelerimiz devam edecektir. Taşkonak Köyü’müzde başlayan projemiz 3 ay boyunca sürecek. Diğer tüm köylerimizi de sırasıyla planlı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu anlamda sunmuş oldukları destekten dolayı da Van Berberler ve Kuaförler Odası’na ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.